Elvis Berton među hrvatskim predstavnicima u Poljskoj

Radovi Elvisa Bertona na izložbi u Poljskoj
Radovi Elvisa Bertona na izložbi u Poljskoj

Pazinski likovni umjetnik Elvis Berton jedan je od sedam odabranih hrvatskih autora koji će izlagati na izložbi "Sedam o stvarnosti" u poljskom gradu Czestochowi.

Izložba hrvatskih umjetnika u Poljskoj rezultat je sporazuma o suradnji kojeg je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb 2012. godine sklopilo s Društvom umjetnika iz Czestochowe.

Sporazumom je definirana razmjena izložbi poljskih i hrvatskih umjetnika pa su tako u rujnu prošle godine u Galeriji Prsten u Zagrebu izlagali poljski umjetnici, a povratna izložba sedam hrvatskih umjetnika u Galeriji Konduktorownia u Czestochowi održat će se od 9. do 22. svibnja 2014. Berton će poljskoj publici predstaviti tri slike u tehnici akrila na platnu iz ciklusa "Biljke", "Limuni" i "Baladuri".

Uz radove Elvisa Bertona, na izložbi su zastupljeni i radovi Mie Orsag, Mirjane Vodopije, Marine Fernežir, umjetničkog tandema Žižić/Kožul, Vojin Hraste, Tee Hatadi.


Elvis Berton rođen je 1970. u Pazinu. Od 2000. godine izlagao je na dvadesetak samostalnih i više od šezdeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu ( Austrija, SAD, Velika Britanija, Nizozemska, Poljska, Slovenija, Francuska…).  Dobitnik je više nagrada i priznanja. Član je HDLU-a Zagreb i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Živi i stvara u Pazinu. (B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter