Elton John veceras u Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedan od najuspješnijih britanskih pop glazbenika u povijesti, Elton John, nastupa veceras u Areni te ce svojim koncertnim gostovanjem ujedno i otvoriti deseto izdanje Histria Festivala.

Ovo je prvi put da Elton John nastupa u Hrvatskoj, a pocetak koncerta najavljen je za 21.30 sati. Pjevac, kompozitor, skladatelj i pijanist, John je objavio oko 35 i to samo regularnih albuma, ne racunajuci kompilacije i žive albume, prodao 200 milijuna primjeraka svojih ploca, imao više od 50 pjesama medu prvih 40 na listi te cak sedam albuma koji su zaredom došli na prvo mjesto americke top liste.

Vec smo pisali da engleski glazbenik nece doci sam, kako je prvobitno najavljeno, vec sa svojom pratecom grupom. To bi moglo znaciti da ce osim obaveznih balada izvesti i malo više bržih skladbi pa nije naodmet nadati se da ce odsvirati "I'm Still Standing" ili cak "Saturday Night's Alright (For Fighting)".

Kako god bilo, Puljane i njihove goste u Areni ocekuje vrhunski koncert covjeka koji je na sceni gotovo 50 godina. Sudeci prema rasporedu njegove turneje, ne misli se tako skoro povuci jer mu je raspored nevjerojatno zgusnut i osim stanke tijekom kolovoza i do sredine rujna do kraja godine skoro ce svaki dan održavati koncerte.

Njegovu karijeru jednostavno je nemoguce sažeti u nekoliko recenica. Pravim imenom Reginald Kenneth Dwight, glazbenu karijeru zapoceo je s grupom Bluesology 1961. Prvi solo album "Empty Sky" objavio je prije okruglo cetiri desetljeca, nakon što se udružio s tekstopiscem Berniejem Taupinom. Od sedamdesetih Elton John niže hitove - "Don't Let the Sun Go Down On Me", "Goodbye Yellow Brick Road", "Pinball Wizard", "Candle in the Wind", "Sorry Seems to be the Hardest Word", "Nikita", "Sacrifice", "One"…

Popis je stvarno dug. Nije cudo da, primjerice, kompilacija najboljeg od najboljeg, naslova "The Very Best Of" iz 1990. godine za koju je John na ovitku napisao da mu dio života završava s njenim objavljivanjem, sadrži cak 30 pjesama, sve hit do hita.


Podijeli: Facebook Twiter