Elton John, Šulic i Hauser oduševili Ljubljanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanski pijanist, skladatelj i pjevac Elton John, u pratnji hrvatskih celista Luke Šulica i Stjepana Hausera, oduševio je u petak navecer gotovo punu ljubljansku dvoranu Stožice, javlja agencija STA.

"Prvi put nastupam u Sloveniji i zato moram odsvirati dobar koncert", rekao je Elton John na pocetku koncerta. To se i dogodilo, piše STA, jer je u trosatnom nastupu jedan od najprodavanijih svjetskih glazbenika odsvirao 26 hitova iz svoje 40-godišnje karijere.

Koncert su otvorila dva hrvatska virtuoza, Šulic i Huser, poznati kao 2Cellos, svojim verzijama pjesama Michaela Jacksona "Smooth Criminal", "With or Without You" grupe U2, te Nirvanine "Smells Like Teen Spirit", na oduševljenje gledatelja.

Dvojica hrvatskih celista kasnije su pratila Eltona Johna koji je, medu ostalima, svirao hitove "I'm Still Standing", "Sacrifice", "Don't Let the Sun Go Down on Me", "Sorry Seems To Be The Hardest Word", slavnu bladu "Candle in the Wind" i "Crocodile Rock".

Nakon Ljubljane, Elton John, a s njim i hrvatski celisti, svjetsku turneju nastavlja u Moskvi, pa zatim putuje u Aziju, Australiju i Ameriku. (H)


Podijeli: Facebook Twiter