Elton John i Lady Gaga nominirani za GLAAD nagrade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Elton John, Lady Gaga, Vampire Weekend, Goldfrapp i duo Tegan and Sara osvojili su nominacije u kategoriji izvanrednih glazbenih izvođača 25. po redu GLAAD-ovih medijskih nagrada, koje će se održati u Los Angelesu 14. travnja, te u New Yorku 3. svibnja, piše časopis Rolling Stone.

GLAAD-ove medijske nagrade dodjeljuju se svima koji na neki način promiču jednakost gejeva, lezbijki, biseksualnih i transrodnih osoba.

"GLAAD medijske nagrade prepoznaju talentirane LGBT umjetnike koji šire glas zajednice kroz vlastitu muziku", rekao je glasnogovornik GLAAD nagrada Wilson Cruz, dodavši da svi nominirani upotrebljavaju glazbu kao platformu za promjenu kulturne percepcije LGBT zajednice.

Predsjednica GLAAD-a Sarah Kate Ellis ustvrdila je da su te nagrade, od svog začetka prije 25 godina "preoblikovale vijesti i zabavnu industriju te su inspirirale inkluzivne likove i dijalog koji promiče jednakost". "Ova godina je donijela važan napredak za LGBT osobe i njihove obitelji, a naši nominirani kreirali su sliku i priče koje dovode u pitanje zablude, razbijaju stereotipe i mijenjaju srca i umove milijuna ljudi diljem svijeta", rekla je.

Prošli tjedan, Elton John oštro je kritizirao nove ruske anti-gay zakone, pišući da je njima legalizirana homofobija, a ekstremistima dano pokriće da krše osnovna ljudska prava. "Štogod bila namjera tih zakona, iz osobnog iskustva potpuno mi je jasno da su duboko opasne za LGBT zajednicu te da će izazvati duboke podjele u ruskom društvu", rekao je.

Časopis Rolling Stone osvojio je nominaciju u kategoriji izvanrednog članka u časopisu. Nominaciju je osvojio članak Alexa Morrisa pod nazivom "The Hidden War Against Gay Teens" (Skriveni rat protiv gay tinejdžera), koji je istraživao kako privatne kršćanske škole upotrebljavaju lokalne zakone da bi prikupile novac dok istovremeno isključuju gay učenike. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter