Elton John i Beckhami na kraljevskom vjencanju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tjedan dana prije vjencanja princa Williama i Kate Middleton službeno je objavljen popis uzvanika koji su potvrdili svoj dolazak, a na kojemu su slavne osobe, sportske zvijezde i clanovi kraljevskih obitelji iz cijelog svijeta.



Britanska pop zvijezda Elton John i njegov partner David Furnish, nogometaš David Beckham sa suprugom Victorijom i glumac Rowan Atkinson i redatelj Guy Ritchie nazocit ce, medu ostalima, vjencanju u londonskoj Westminsterskoj opatiji 29. travnja.



Više od 40 clanova stranih kraljevskih obitelji potvrdilo je svoj dolazak, medu njima su knez Albert od Monaka i njegova buduca supruga Charlene Wittstock, španjolska kraljica Sofija, danska kraljica Margareta, norveški kralj Harald i bahreinski princ Salman ben Hamad Al-Kalifa.



Na vjencanju nece biti nijedan šef države izvan Commonwealtha, pa tako niti americki predsjednik Barack Obama ili francuski Nicolas Sarkozy. Pozvani su i vojnici iz Williamove postrojbe RAF-a, mnogi osobni i javnosti nepoznati prijatelji buduceg bracnog para, te, primjerice, mesar, poštar i trgovac iz sela u kojem je Kate odrasla. Po procjeni britanske vlade, dvije milijarde TV gledatelja pratit ce ovo vjencanje. (Hina/AFP)



Westminsterska opatija zvonit ce više od tri sata

Deset zvona londonske Westminsterske opatije zvonit ce više od tri sata nakon vjencanja princa Williama i Kate Middleton, priopceno je iz palace St. James. Tijekom zvonjave promijenit ce se 5.000 melodija i nijedna se nece ponoviti. Zvona ce takoder zvoniti pola sata prije vjencanja koje ce se održati u Westminsterskoj opatiji u petak.

"Vjencanje stoljeca" koštat ce više od 30 milijuna funti, ali i ostvariti daleko vecu zaradu za britansko gospodarstvo. Ceremonija ce se izravno emitirati na televiziji i internetu, javljaju britanski mediji. Oko 650 gostiju nazocit ce prijemu u Buckinghamskoj palaci nakon vjencanja, a glavni dogadaj bit ce prijem koji ce princ Charles prirediti za 300 sretnika. 
Za osiguranje ce se pobrinuti Scotland Yard koji je priopcio da ce rasporediti 5.000 ljudi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter