Elio Pisak skupio za Vukovar 2.000 knjiga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poznati istarski glazbenik Elio Pisak donirao je u cetvrtak vukovarskoj knjižnici više od dvije tisuce knjiga, koje je proteklih nekoliko godina marljivo sakupljao na podrucju Istarske, Primorsko-goranske i Karlovacke županije.

Primopredaji donacije prisustvovao je i buzetski gradonacelnik Valter Flego, a Buzecane su u Vukovaru docekali zamjenici vukovarskog gradonacelnika Danijela Stankovic i Dejan Drakulic te ravnateljica knjižnice Antonija Kukuljica.

"Na ideju za ovu akciju došao sam razmišljajuci kako mogu napraviti most od onih koji imaju knjigu koju su procitali i onih koji nemaju mogucnost da ju procitaju. Zahvalan sam svim donatorima koji su mi pomogli da ostvarim svoju zamisao", izjavio je Pisak.

Dio sakupljenih knjiga namjeravao je, kaže, pokloniti australskim iseljenicima, no zbog administrativnih poteškoca to se nije realiziralo pa je povecao knjižni fond za vukovarsku knjižnicu i cijelu donaciju usmjerio u Vukovar.

Ovim je ujedno potvrdio svoj životni moto koji glasi: Dati sve od sebe da svijet bude pošteniji sa što manje nepravde, a što više pozitivnih vibracija.

"Ovo je dokaz da i svaki obicni mali covjek može dati znacajan doprinos razvoju Vukovara", rekao je Flego.

Dogradonacelnica Vukovara Danijela Stankovic izjavila je da ce vrijedna donacija pomoci njezinim sugradanima da urone u obogaceni književni svijet njihove knjižnice.


Podijeli: Facebook Twiter