Elemental za kraj Porecdoxa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tristotinjak okupljenih na poreckom Narodnom trgu ispred kazališta pjevalo uz energicne hitove popularne zagrebacke grupe Elemental, glazbenim dogadanjem koje je okrunilo cetverodnevni festival dokumentarnog filma PorecDox.

Festival je u organizaciji Puckog otvorenog ucilišta održan drugu godinu za redom, a ove je godine odaziv publike bio i više nego odlican, bogat program satkan od najnovijih i najpopularnijih dokumentaraca popratilo je preko tisucu posjetitelja. Publika je imala prilike pogledati osam dokumentarnih filmova domace i strane produkcije.

- Završnim koncertom i odlicnim programom samo smo stvorili temelj za pripreme sljedeceg PorecDoxa, kojeg namjeravamo upotpuniti s još više filmova, edukativnim projekcijama, radionicama, kratkim filmovima, izložbama i koncertima. Želimo da PorecDox postane jedan od najprepoznatljivijih dogadanja Poreca i Istre, veli direktor festivala Aleksandar Poropat iz POU-a.

- Porec je prilicno uspavana sredina za takva zbivanja, ali mislim da smo ih ovaj tjedan prilicno uzdrmali festivalom koji bi trebao postati tradicionalan. Jedino ako ih šokiramo dobrim dokumentarcima o kojima sutradan "bruji" u gradu, imamo šansu stvoriti publiku koja baš nema naviku ici u porecko kino, smatra Mladen ?akovic, vanjski suradnik i jedan od autora filma "Voda" premijerno prikazanog na festivalu.

Organizatori dodaju kako je koncert na zatvaranju poklon Porecanima, koji su unatoc zimskoj uspavanosti ipak zaživjeli sa festivalom i prepoznali PorecDox kao novi gradski i istarski brand. (V. HABEREITER)

 


Podijeli: Facebook Twiter