Elemental s "Tijelom" pred tristotinjak fanova

Elemental (N. LAZAREVIĆ)
Elemental (N. LAZAREVIĆ)

Pred 300-tinjak fanova i poštovatelja njihovog opusa, britkih angažiranih tekstova kao i neposrednosti i iskrenosti pjevačice i autorice Mirele Priselac Remi, zagrebački Elemental sinoć se na pulskom Kaštelu predstavio brojnim hitovima, zajedno s onim s najnovijeg dvostrukog albuma "Tijelo", koji su početkom ove godine izdali za vlastitu etiketu '383 Records'.

Ovom sedmeročlanom sastavu s bazom u rap glazbi, ovo je sedmi studijski album, a s ukupno 18 pjesama simbolički su obilježili 18 godina aktivnog djelovanja benda.

Ostvarivši i ovaj put blizak odnos s pulskom publikom, raspoloženi članovi benda - od Remi i Luke Tralića Shota do gitarista Erola Zejnilovića, basista Konrada Lovrenčića, klavijaturista Davora Zanoškog, bubnjara Ivana Vodopijca i prateće pjevačice Vide Manestar - koncert su otvorili pjesmom "Vertigo", s istoimenog albuma iz 2010. da bi u nastavku s novog albuma izveli "Oni dolaze", a zatim i "Neustrašive" i "Bolji si".

U koncertnoj promociji novog albuma, u srednjem dijelu bend je izveo skladbe s tog sedmog Elementalovog studijskog albuma "Tijelo", i to "Sve je moje tuđe", "Opet je kiša", "Tijelo pamti"; "Sanjam", "Ne prihvaćam tvoje ne" i "U duši smo junaci", da bi koncert prije bisa zaključili pjesmom "Goli i bosi". Prije toga izvedene su pjesme "Iz dana u dan" i "Prokleta ljubav", a u bisu "Malena" i "Romantika", u čiju se izvedbu uključila i publika. Njoj je pripala zadnja riječ u stihu: "Teško je mislit na romantiku, slušat razum logiku, kad si tako, mmm - dobar!". (Zoran ANGELESKI, snimio Neven LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter