Elektronska scena u Puli nije mrtva!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Energicnim nastupom više od 20 domacih DJ-eva na dva flora te odlicnim prijemom rasplesane publike, u kultnoj je pulskoj tvrdavi Fort Bourguignon od subote prije ponoci do jutarnjih nedjeljnih sati obilježeno 15 godina elektronicke glazbe u Puli i Istri.

Time je, uz onaj startni rujanski party Fortress Dance prije dva i pol mjeseca u istom prostoru, dan novi zamah novoj, mladoj, domacoj elektronskoj sceni, a u te sigurno spadaju novi pulski tandemi kao što su Mr Zile i Jan Fio te Adoo and Wellcome. Potonji je dvojac žario tech progressivom od 5.30 do cak 8 sati ujutro, nakon cega je party zakljucio pulski trance duo Crazy Twins.

Vecer su u vanjskom prostoru nešto prije ponoci otvorili Just DJ'S, nakon kojih je publiku elektro progressivom dodatno rasplesao DJ Marino. Paralelno, u tom "ranom" dijelu veceri, u unutarnjem je dijelu tvrdave žestoko svirao vrlo raspoloženi DJ Kovach, vrsni poznavatelj glazbe opcenito, obrazovani muzicar i izvrstan gitarist.

Od pulskih DJ-eva nastupili su i Roberta, Tomi Rollo, Pappa Gogo, Daniel Jay, Damian, Elviss, Boris, Marino, Krekman, Just DJ-S, Crazy Twins te rovinjski Vlady, dok su u "peak houru" usred noci kao gosti nastupili renomirani rijecki DJ Tom Jay te zagrebacki DJ Kiki. Projekcijama na zidu predstavili su se dva VJ-a, Ana iz Pule i Trotil iz Zagreba.

Party je organizirala udruga E-artists, a njen je predsjednik Josip Brakus nastupio je i kao DJ Asecretsource. Udruga je osnovana pocetkom ove jeseni u cilju promicanja elektronicke glazbe i njene produkcije, posebice u elektronickim medijima.

Elektronicku glazbu promicat ce putem manifestacija, festivala, multimedijskih prezentacija, radionica i kroz medije, sakupljanjem nosaca zvuka za fonoteku udruge, uredenjem glazbenog studija, izdavanjem i objavljivanjem glazbenih i autorskih projekata-kompilacija, bookingom DJ-eva, Live-actova i VJ-eva te organiziranjem predavanja i javnih tribina.


Podijeli: Facebook Twiter