Električnim biciklima premrežiti jug Istre

Električnim biciklima premrežiti jug Istre (D. MEMEDOVIĆ)
Električnim biciklima premrežiti jug Istre (D. MEMEDOVIĆ)

Sustav korištenja komunalnih bicikala, pa i električnih, uvodi Općina Medulin, a u planu je projekt bike-sharinga uklopiti u postojeći sustav Grad Pule kako bi se gradskim/općinskim biciklima premrežio krajnji jug Istre. Do sljedeće sezone javne električne bicikle imat će, dakle, nakon gradova Umag i Pula, i prva istarska općina.

Medulin je pokrenuo postupak javne nabave "Uvođenje sustava javnih gradskih bicikala - Bike in Medulin", a nadmetanje završava javnim otvaranjem ponuda u petak 6. studenog u 10 sati. Jedan od uvjeta je da sustav automatskog iznajmljivanja javnih gradskih bicikla bude u potpunosti kompatibilan s pulskim sustavom iznajmljivanja javnih gradskih bicikala - Bičikleta.

- Bike in Medulin željeli bi uklopiti s pulskim sustavom, pa smo pokrenuli postupak sklapanja suradnje s Gradom. Osnovna je ideja je da se korisnicima sustava omogući vraćanje i punjenje iznajmljenih bicikla na sustav Bičikleta. Dakle, korisnik uzme bicikl u Medulinu, a ostavi ga u Puli, i obrnuto, objasnio je medulinski načelnik Goran Buić.

Natječaj se odnosi na nabavu deset običnih bicikala i četiri s baterijom i električnim pogonom, kao i dva punkta, oba opremljena stanicama s punjačima i sustavom automatskog iznajmljivanja.

Procijenjena vrijednost nabave iznosi 398 tisuća kuna, a riječ je o iznosu proizašlom iz troškovnika s kojim je Općina projekt Bike in Medulin kandidirala na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projekt je Fond prihvatio, pokrit će 40 posto financija, a koliko će realizacija projekta zapravo koštati, pokazat će ponude na natječaju. (Z. STRAHINJA)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter