Električni bicikli za djelatnike umaške gradske uprave

Na teren s bičikletom
Na teren s bičikletom

Grad Umag je za svoje djelatnike osigurao prvi električni bicikl, a sve to u okviru megaprojekta ''Umag: Smart city-Green city''. Ovaj projekt promovira održivi razvoj grada, odgovorno ekološko gospodarenje resursima te ekološko osvješćivanje građana. Bicikl će djelatnici gradske uprave svakodnevno koristiti u obavljanju poslova iz svog djelokruga, najviše u radu na terenu tokom ljetnih mjeseci zbog povećanih gužvi, budući da se radi o bržem i ekološki prihvatljivijem prijevoznom sredstvu. Doznajemo da će osim za gradsku upravu, bicikli biti uskoro osigurani i za nekoliko gradskih ustanova.

- Grad Umag ulaže velike napore u održivi razvoj i promiče zeleni način življenja i razmišljanja, stoga smo odlučili uvesti prvi električni bicikl za djelatnike. Ovakvim aktivnostima pridonosimo zaštiti okoliša i utječemo na poboljšanje kvalitete života u gradu, istaknuo je umaški gradonačelnik Vili Bassanese.

Osim što električni bicikl pomaže u smanjenju prometnih gužvi, rješenje je i problema parkiranja u užem gradskom središtu, te doprinosi zaštiti okoliša i utječe na poboljšanje kvalitete života u gradu, a ima i izuzetno pozitivan učinak na zdravlje. (T. G.)


Podijeli: Facebook Twiter