Elektra, Stilske vježbe, Cudo u Poskokovoj dragi…

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svecanom premijerom za uzvanike i goste predstave "Elektra", u režiji Damira Zlatara Freya, u petak u 20 sati na Maloj sceni, bit ce otvoren ovomjesecni program Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula. Predstava koju je, po Euripidu, a prema preradi Mani Gotovac iz 1988. godine, dramatizirala Željka Udovicic Pleština, imat ce još jednu premijeru, i to u subotu, 5. ožujka, a reprize su u nedjelju i ponedjeljak, 6. i 7. ožujka.

Igraju: Branka Cvitkovic, Helena Minic, Lana Gojak, Vasil Zafircev, Tomislav Kvartuc, Zoran Kelava, Damjan Simic, David Belas, Elda Kosanovic Radovik i Gordana Šimic. Frey je scenograf, kostimograf i koreograf predstave, a glazbu je skladao Darko Hajsek.

U subotu, 12. ožujka, u 11 sati u foajeu INK-a na programu je koncertna matineja Istarske glazbene scene mladih "S glazbenicima uz kavu". U 20 sati u INK-u gostuje Zagrebacko gradsko kazalište Komedija s predstavom Kena Ludwiga "Posudi mi tenor" u režiji Marka Jurage. Predstava igra na Velikoj sceni, a glume: Goran Malus, Vanda Vinter, Dražen Bratulic, Ervin Baucic, Mila Elegovic, Davor Svedružic, Vanja Ciric, Dubravka Ostojic.

U povodu ovogodišnjeg Medunarodnog dana Kazališta potlacenih bit ce predstavljena predstava forum kazališta koja govori o pravima radnika, koja se neprestano krše. Rijec je o predstavi "U ocekivanju… akcije!!!", koja je na programu u srijedu, 16. ožujka, u 20 sati na Maloj sceni, a džokeri su Marijana Peršic i Aleksandar Bancic, voditelji Dramskog studija INK-a.

"U ocekivanju… akcije!!!" je projekt pokrenut u ožujku prošle godine s ciljem okupljanja zainteresiranih gradana Pule koji bi htjeli progovoriti o problemima naše zajednice kazališnim jezikom, upotrebom forum kazališta, interaktivne metode koju je osmislio brazilski redatelj Augusto Boal. Projekt je okupio desetak gradana koji su istraživali teme koje su po njihovom mišljenju važne i koje bi trebalo podrobnije analizirati.

Za prezentacije radionice "Scenski pokret" voditeljice Andree Gotovina rezervirana su dva termina, ponedjeljak, 21. ožujka, i utorak, 22. ožujka. Program pocinje u 19.30 sati na Maloj sceni.

Legendarne "Stilske vježbe" Raymonda Queneaua u režiji Tomislava Radica s Perom Kvrgicem i Lelom Margitic u INK-u su na programu 24. ožujka. Predstava iz produkcije zagrebackog Planet Arta pocinje u 20 sati.

Medunarodni dan kazališta u INK-u ce biti obilježen u nedjelju, 28. ožujka, gostovanjem zagrebackog Satirickog kazališta Kerempuh s predstavom Ante Tomica "Cudo u Poskokovoj dragi" u režiji Krešimira Dolencica. Glume Željko Königsknecht, Vedran Mlikota, Mario Mirkovic, Boris Mirkovic, Luka Petrušic, Ana Maras, Borko Peric, Hrvoje Keckeš, Antun Tudic, Jadranka Elezovic, Edo Vujic, Ivan ?uricic, Anita Matic Delic, Marko Hergešic, Filip Detelic/Jakov Bilic i Ivan ?uricic.

Tijekom ožujka predstava "Cast" Joanne Murray Smithu režiji Ivice Šimica, iz produkcije INK-a, gostuje diljem Hrvatske. Na Festivalu Opatija je 12. ožujka, u Karlovcu igra 16., u Vinkovcima 19., a u Koprivnici 20. ožujka. U Puckom otvorenom ucilištu u Labinu "Cast" je na programu 23. ožujka, a u poreckom POU-u 24. ožujka.


Podijeli: Facebook Twiter