Elegancija, stil i funkcionalnost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U svijetu mobilne telefonije vec neko vrijeme postoje termini "ženski mobiteli" i "dizajnerski mobiteli". Obje skupine namijenjene su prvenstveno nježnijem spolu - kako izgledom, tako i funkcijama. Takvi mobiteli su privlacnog vanjskog izgleda, a prevladavaju žarke, crvene i ružicaste boje. Nerijetko dizajn takvih telefona potpisuju svjetski poznati modni dizajneri. Funkcije mobitela takoder su prilagodene ženama. Uz standardne opcije, sadrže i dodatne funkcije poput mjeraca kalorija ili pedometar koji broji korake.



Mnogi od takvih mobitela dostupni su i na našem tržištu. Jedan od njih je LG Prada II koji je nastao u suradnji milanskom modnom kucom. Prada II ima punu QWERTY tipkovnicu, mogucnost spajanja na internet putem Wi-Fi-ja, FM radio i kameru od 5 megapiksela. Ovaj mobitel ušao je u povijest kao prvi telefon na tržištu sa zaslonom u potpunosti osjetljivim na dodir.



Kao odgovor na suradnju LG-ja i Prade, Samsung je s modnom kucom Giorgio Armani predstavio model P520. P520 krasi veliki QVGA TFT LCD ekran osjetljiv na dodir od 2,6 inca. Kompaktno kucište velicine kreditne kartice i debljine svega 9,9 milimetara omogucit ce korištenje vecine funkcija jednom rukom. Usprkos malim dimenzijama, P520 ima gomilu dodataka: kamera od 3 megapiksela za snimanje fotografija koje je putem PictBridge aplikacije moguce direktno ispisivati na fotopisacu, CIF kamera za bilježenje video zapisa te MP3 player zadužen za glazbu u pokretu.



Nokia, vodeci proizvodac mobilnih telefona, takoder ima svog konja za utrku i to u vidu modela 7510 Supernova. Ovaj mobitel na preklapanje ima mogucnost promjene prednjih i zadnjih kucišta. Uredaj nudi i 2 megapikselnu kameru s LED bljeskalicom te 4x digitalnim zumom. Tu je i FM radio te MP3 player.

Odgovor Sony Ericssona na konkurenciju je W595. Iako se ovaj telefon može okarakterizirati i kao glazbeni, W595 moguce je kupiti u razlicitim bojama, poput nježno roze, namijenjenim ženskim korisnicima. Njegove glavne karakteristike su: kamera od 3,2 megapiksela, 64 MB unutarnje memorije, dva zvucnika, walkman player s Max Bass funkcijom, kontrola pomicanjem uredaja (tzv. Shake Control), Sense Me, FM radio s RDS-om te brojac koraka. W595 je elegantan, tanak klizni mobitel na cijoj se površini nalazi relativno veliki LCD glavne tipke te navigacijska tipka.


Podijeli: Facebook Twiter