EL: Uzvratne utakmice drugog pretkola

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sva tri hrvatska predstavnika u Europskoj ligi, Hajduk (17.45), Rijeka (20) i Lokomotiva (20), odigrat će danas uzvratne utakmice drugoga pretkola.

Za susret protiv Turnova trener Hajduka Igor Tudor ne može računati na četvoricu igrača. Vršajević i Andrijašević su već odranije zbog ozljeda izvan stroja, Bencun je zaradio potres mozga, dok su Kouassi i Anđelković "nastradali" u jadranskom derbiju s Rijekom. Prvi dvoboj na praznom Poljudu završio je minimalnom pobjedom bilih (2:1).

- Idemo po prolaz u Skoplje, bolja smo momčad, imamo povoljan rezultat i uvjeren sam da će se to i dogoditi - kazao je Tudor.

- Domaćini su ozbiljan protivnik, dobra momčad. Travnjak je u odličnom stanju, što će nam omogućiti da igramo svoju igru. Kazao sam igračima na sastanku poslije utakmice s Rijekom da tek očekujem naše najbolje partije.

Pred nogometašima Lokomotive je velika prilika da ostvare plasman u treće pretkolo Europske lige i to u debitantskom nastupu na međunarodnoj sceni. Prije tjedan dana uknjižena je pobjeda na gostovanju kod Dinama iz Minska (2:1), što znači da večerašnji uzvrat na stadionu Maksimir sa sobom nosi ogroman ulog.

- Prije prve utakmice tvrdio sam da je Dinamo favorit, a sad su se stvari malo promijenile u našu korist. Živimo san i jako nam je lijepo u ovim trenucima. Napravit ćemo sve što je u našoj moći da prođemo u treće pretkolo - kaže trener Lokomotive Tomislav Ivković, kojem je ovo također debitantski nastup u Europi.

Pred nogometašima Rijeke je čista formalnost s obzirom na to da su na Kantridi svladali velški Prestatyn Town 5:0, pa im hendikep neće predstavljati ni činjenica da Mehmed Alispahić, Zoran Kvržić i Obi Ajayi nisu u konkurenciji za uzvratnu utakmicu. Trojica "bijelih" nisu ni otputovala s momčadi u Wales, jer nisu imala vize. Kvržić i Alispahić imaju državljanstvo BiH, Ajayi je Nigerijac, pa bez vize ne mogu stupiti na tlo Velike Britanije, što u klubu nisu pravodobno shvatili. Nastojanja da se vize ishode u zadnji trenutak nisu bila uspješna. (T. B., D. P.)


Podijeli: Facebook Twiter