EL: Tottenham razbio Inter, Steaua srušila Chelsea

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Tottenhama deklasirali su Inter 3:0 na White Hart Laneu u prvom susretu osmine finala Europske lige i načinili veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale. Nastavak natjecanja praktički je osigurao i Lazio, koji je na gostovanju pobijedio Stuttgart 2:0; Basel je slavio protiv Zenita 2:0, dok je Steaua srušila Chelsea 1:0.

Golove za Spurse zabili su Gareth Bale (6), Gylfi Sigurdsson (19) i Jan Vertonghen (53). Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić igrao je za Inter do 55. minute i uklopio se u sivilo milanskog sastava.

Lazio je na gostovanju pobijedio Stuttgart 2:0 golovima Edersona (21) i Ogenyi Onazija (56). Gostujuću pobjedu dohvatio je i Fenerbahče porazivši Viktoriju iz Plzena 1:0, a pogodak odluke zabio je Pierre Webo u 81. minuti.

Steaua je u Bukureštu pobijedila Chelsea 1:0 golom Raula Rusescua iz jedanaesterca u 34. minuti. Dolazak još uvijek aktualnog europskog prvaka u Bukurešt izazvao je veliki interes navijača Steaue. Na tribinama se okupilo 55.000 gledatelja, što je novi rekord Nacionalnog stadiona u Bukureštu. Do sada je rekordni posjet zabilježen na utakmici Rumunjska - Nizozemska u listopadu prošle godine, koju je pratilo više od 53 tisuće gledatelja.

Benfica je na stadionu Luz porazila Bordeaux 1:0, a strijelac je bio Cedrica Carrasco u 21. minuti, ali u vlastitu mrežu. Basel je bio bolji od Zenita 2:0 golovima Diaza (83) i Freia (90+4 - 11m).

Anži i Newcastle United su u Moskvi na stadionu Lužniki odigrali bez golova, a pogodaka nije bilo ni na utakmici Levante - Rubin. Uzvratni susreti su na rasporedu 14. ožujka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter