EL: Sevilla, Porto i Basel u četvrtfinalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sevilla, Porto i Basel posljednja su tri putnika u četvrtfinale Europske lige, nakon što su mjesto među osam najboljih u najmasovnijem europskom kupu izborili Juventus, Benfica, Valencija, Lyon i AZ Alkmaar.

Sevilla je u odličnom susretu na stadionu Benito Villamarin nakon jedanaesteraca pobijedila Real Betis 4:3. Utakmica je u regularnom dijelu završila 2:0 za Sevillu, identičnim rezultatom kojim je Betis slavio prošlog tjedna. Sevilla je povela golom Reyesa u 20. minuti, a na 2:0 je povisio Bacca u 75. minuti.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić je igrao cijelo vrijeme i zabio zadnji jedanaesterac za Sevillu.

Porto je u uzvratnom dvoboju u Napulju odigrao 2:2 protiv Napolija i tako obranio pobjedu od 1:0 iz prve utakmice. Napoli je poveo u 21. minuti golom Pandeva, no gosti su okrenuli rezultat golovima Ghilasa (69) i Quaresme (76). U samoj završnici utakmice domaćin je uspio izjednačiti golom Zapate. 

Basel je gotovo nevjerojatnim preokretom stigao do pobjede u Salzburgu protiv Red Bulla 2:1 premda je nakon prvog poluvremena gubio 0:1 i imao igrača manje. Kako je prva utakmica završila bez golova, švicarski sastav je izborio plasman u četvrtfinale.

Već u devetoj minuti austrijski prvak je došao do velike prednosti kada je isključen gostujući stoper Suchy zbog oštrog prekršaja. Domaćin je u 22. minuti iskoristio igrača više, a strijelac je bio Jonathan Soriano postigavši svoj osmi gol ove sezone u Europskoj ligi. Očekivalo se da će Austrijanci rutinski privesti susret kraju, posebice što su na putu do osmine finala upisali osam pobjeda. No, Basel je golovima Strellera (50) i Saura (60) čudesno okrenuo rezultat i na kraju slavio. U samoj završnici utakmice isključen je i domaći igrač Alan. 

Utakmica u Salzburgu je u 30. minuti prekinuta na 12 minuta zbog divljanja švicarskih navijača koji su bakljama zatrpali travnjak Red Bull Arene. 

Ždrijeb parova četvrtfinala Europske lige na rasporedu je u petak, 21. travnja u Nyonu u 13 sati. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter