EL: Rijeka poražena unatoč dobroj igri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu 3. kola skupine I Europske lige u četvrtak su nogometaši Rijeke u gostima kod Lyona poraženi 0:1, a strijelac je bio Grenier u 67. minuti.

Unatoč porazu, Rijeka je, uz podršku 1.500 svojih navijača, pružila dobru partiju protiv Lyona, posebno u drugom poluvremenu, kada je pokazala više hrabrosti i odlučnosti da ugrozi vratara Lopesa.

U prvom poluvremenu Lyon je bio bolja ekipa, ali nije nadigrao Rijeku, koja je dobro kontrolirala utakmicu. Najbolju priliku domaćini su imali u 9. minuti iz kontranapada. Lacazette je izašao sam pred gol Riječana, ali vratar Vargić spašava bacivši se Lacazetteu pod noge i izbija loptu, a francuski igrač dobiva žuti karton zbog simuliranja.

Imao je Lyon još dvije polušanse, u 38. i 39. minuti, ali Grenier je prvo zakasnio na dobar ubačaj, a potom Lacazette iz teške pozicije nije uspio pogoditi mrežu. Najbolji potez Riječana u prvom dijelu bio je šut Maleša s 20 metara u 5. minuti, ali je Lopes uspio obraniti.

Početkom drugog poluvremena, u 48. minuti, stopostotna prilika za Rijeku. Mujanović je ubacio, a Benko sa sedam metara puca glavom, ali pored gola.

Nakon toga, "zicer" za Lyon u 56. minuti. Lacazette puca s desetak metara, ali Vargić spašava mrežu. Minutu kasnije, opet šansa za Rijeku, Alispahić s vrha 16-erca odlično puca iz prve, no zamalo pored gola.

Unatoč dobroj igri Rijeke u drugom poluvremenu, do gola su došli domaćini. U 67. minuti ubacio je Malbranque, a Grenier glavom zabija za pobjedničkih 1:0.

U drugoj utakmici ove skupine u Sevilli je Betis slavio protiv Vitorije Guimaraes s 1:0, zgoditkom Vadilla u 50. minuti. Na ljestvici skupine vode Lyon i Betis s po pet bodova, Vitoria ima četiri, a Rijeka je ostala na jednom bodu.

U sljedećem kolu, 7. studenoga, Rijeka dočekuje Lyon, a Betis gostuje u Portugalu kod Guimaraesa.

LYON: Lopes, Zeffane, Biševac, Fofana, Dabo (Tolisso, 69), Grenier, Ferri, Malbranque (Mvuemba, 85), Gonalons, Lacazette (Benzia, 76), Briand.

RIJEKA: Vargić, Knežević, Marić, Bertoša, Mujanović, Močinić, Maleš, Pokrivač (Sharbini, 74), Alispahić (Krstanović, 82), Kvržić (Brezovec, 65), Benko. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter