EL: Rijeka ostala bez europskog proljeća

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu petog kola I. skupine Europske lige Rijeka je na stadionu Kantrida odigrala 0:0 protiv Vitorije Guimaraes, čime je ostala bez izgleda za plasman u drugi krug natjecanja.

Tragičar utakmice je postao najbolji napadač Rijeke Leon Benko koji je u 82. minuti sam izbio ispred gostujućeg vratara, no Douglas je sjajno obranio njegov udarac.

U drugom susretu iz skupine Lyon je na Gerlandu pobijedio Real Betis 1:0 golom Gomisa u 66. minuti. Uoči posljednjeg kola Lyon i Real Betis su osigurali "europsko proljeće", dok će Rijeka i Vitorija 12. prosinca zaključiti svoju europsku priču.

U zadnjem kolu Rijeka 12. prosinca gostuje u Sevilli kod Real Betisa, dok se u drugom susretu sastaju Vitoria Guimaraes i Lyon.

Kao što su i najavili, Riječani su hrabro krenuli u utakmicu. Otvoreno je krenula i Vitorija pa su u prvih 20 minuta bile po dvije izglede prilike sa svake strane. Prvo je zaprijetio domaćin u 13. minuti, kada Alispahić udarcem s 20-ak metara uzdrmao vratnicu. Dvije minute kasnije zaprijetili su gosti, no Ande Santos je loše pucao s ruba kaznenog prostora.

U 19. minuti sjajno je glavom pucao Kvržić, no Douglas je još bolje obranio. Minutu kasnije najbolju priliku za goste zapucao je Barrientos, koji je blizine petom pucao pored gola. Nakon sjajnih pola sata ritam je malo splasnuo i novo uzbuđenje vidjeli smo u 43. minuti kada je Alispahić "opalio" s ruba kaznenog prostora, no lopta je prošla tik uz vratnicu.

Rijeka je u nastavak susreta ušla jednako angažirano i već u 48. minuti imala je priliku za vodstvo. Nažalost, Benko je slabo pucao iz slobodnog udaraca s ruba kaznenog prostora. Najbolji napadač Rijeke udarcem izvan kaznenog prostora zaprijetio je i u 64. minuti, no vratar portugalskog kluba je bio spreman. Gosti su najbliže golu bili u 78. minuti, kada je Andre Andre zaprijetio udarcem iskosa, no prebacio je Vargićeva vrata.

U 82. minuti Benko je imao priliku utakmice. Nakon sjajne Kvržićeve asistencije prvi riječki topnik je izbio sam ispred gostujućeg vratara, no njegov udarac je Douglas obranio. U 88. minuti sjajno je reagirao i Kvržić obranivši neugodan udarac Russija.

Stadion Kantrida, 9.000 gledatelja. Sudac: Kristinn Jakobsson (Island).

RIJEKA: Vargić - Bertoša, Marić, Knežević, Tomečak - Alispahić (od 80. Brezovec), Močinić, Maleš, Kvržić - Benko (od 86. Krstanović), Kramarić (od 72. Sharbini).

VITORIA: Douglas - Amorim, Oliveira, Ba, Addy - Santos, Andre (od 68. Matias) - Olimpio, Barrientos (od 78. Russi), Tomane - Maazou. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter