EL: Rijeka ispala iz Europe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Drugu sezonu uzastopce nogometaši Rijeke ispali su iz Europe na startu svog europskog puta.

Prošle sezone ispali su u 2. pretkolu Europske lige od Aberdeena, a ove sezone u 3. pretkolu od Istanbul Basaksehira. Nakon što je susret u Istanbulu završio bez golova, uzvrat na Rujevici je okončan rezultatom 2-2 što je Turcima bilo dovoljno za prolaz.

Rijeka je vodila 1-0 i 2-1, no oba puta je primila 'jeftine' golove koji su zaključili njezinu europsku priču. Oba gola za Rijeku je zabio Roman Bezjak (26, 50-11m), dok je dvostruki strijelac za turski sastav bio Edin Višća (42, 74).

Rijeka ja povela u 26. minuti golom Romana Bezjaka. Tomasov je brzo izveo aut za Gavranovića koji je ubacio oštru loptu pred turska vrata, a slovenski napadač zabio za 1-0. Turska momčad je uzvratila u samoj završnici prvog dijela. Ugur Ucar je sjajno uposlio Edina Višću koji je pobjegao pažnji riječkih braniča i prebacio Prskala.

Riječani su stigli do novog vodstva u 50. minuti, a strijelac je ponovo bio Bezjak iz kaznenog udarca. Vešović je nakon duplog pasa s Gavranovićem srušen u kaznenom prostoru, a Bezjak sigurno realizirao najstrožu kaznu. Nažalost, Rijeka je u 74. minuti primila još jedan 'jeftini' pogodak. Višća je nakon Badtalove asistencije izbio sam pred Prskala, zaobišao ga i poentirao za 2-2.

U posljednjih 15 minuta domaćin je jurnuo po treći pogodak, no nije uspio i Turci su izborili završnu rundu kvalifikacija za Europsku ligu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter