EL: Riječanima i drugi bod

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U dvoboju 4. kola I skupine Europske lige u Rijeci su nogometaši Rijeke i Lyona odigrali 1:1 (1:1), pa su Riječani došli do drugog boda u ovom natjecanju.

Pred 6.500 gledatelja na stadionu Kantrida sudio je Yefet iz Izraela.

Strijelci: 0:1 Plea (14), 1:1 Kramarić (21)

RIJEKA: Vargić, Tomečak, Marić, Knežević, Bertoša, Maleš, Močinić, Sharbini (Alispahić, 58), Kramarić (Pokrivač, 83), Kvržić (Mujanović, 88), Benko.

LYON: Gorgelin, Zeffane, Miguel Lopes (S. Kone, 81), B.Kone, Sarr, Muvumba, Ferri, Gourcouff, Danic (Tolisso, 65), Plea, Briand.

Rijeka na Kantridi nije uspjela pobijediti oslabljeni Lyon i zabilježiti prvu pobjedu u Europskoj ligi, ali momčad Matjaža Keka nije ni izgubila protiv renomirane francuske momčadi, te je zadržala nade u prolazak skupine. Lyon na Kantridu stigao znatno oslabljen jer se trener Remi Garde sačuvati većinu standardnih igrača za veliki lokalni derbi protiv St. Etiennea u nedjelju.

Nijedan od 11 igrača koji su nastupili na zadnjem prvenstvenom susretu s Guingampom nije došao u Rijeku, a među njima su Lacazette, Malbranque, Grenier, Gomis, Gonalons, Dabo i Lopes. Riječani su stoga postavili iznimno napadački sastav, koji je u prvom dijelu pružio odličnu igru. Sve je ipak odlučeno nakon samo 21 minute utakmice nakon što je Lyon poveo iz velike pogreške Bertoše, a bod je Rijeci donio fantastičnim udarcem Andrej Kramarić.

Susret je započeo šansom Benka u 11. minuti, a samo pola minute kasnije Briandov opasni udarac brani Vargić. U 14. minuti Lyon je poveo pravim poklonom Rijekine obrane kod izvođenja udarca s kuta, Bertoša nije očistio, a Plea je s pola metra ugurao loptu u mrežu. U 21. minuti Riječani su izjednačili prekrasnim zgoditkom Kramarića, koji je opalio s 25 metara, a lopta je završila u samim rašljama francuskih vrata. Kramarić je u 24. minuti propustio pogoditi iz puno izglednije prilike nakon "škarica" Benka.

Drugi dio su obje momčadi započele puno opreznije, a prvu veliku priliku promašio je Briand u 81. miuti nakon slobodnog udarca. U 89. minuti Alispahić je uputio razoran udarac s 20 metara kojeg Gorgelin krajnjim naporom brani, da bi u sudačkoj nadoknadi Vargić obranio šut Brianda iz blizine, te tako sačuvao bod Riječanima.

U drugom susretu iz ove skupine Real Betis je na gostovanju pobijedio Vitoriju Guimaraes 1-0 golom Chulija u četvrtoj minuti sudačke nadokande.Nakon četiri kola u vodstvu je Betis s osam bodova, Lyon ima šest, Vitorija četiri, a na začelju je Rijeka s dva boda. U 5. kolu Rijeka 28. studenoga dočekuje portugalsku Vitoriu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter