EL: Remi Lokomotive, poraz Hajduka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prvom susretu play-off runde za plasman u Europsku ligu Lokomotiva je na stadionu Maksimir odigrala 2-2 protiv Genka, dok je Hajduk na gostovanju u Netanyji izgubio od Maccabi Tel Aviva 1-2.

Lokomotiva je gubila 0-2, no ipak je uspjela izboriti remi i tako produžiti nadu uoči uzvrata koji je na rasporedu 25. kolovoza u Genku. Golove za goste zabili su Leon Bailey (36-11m) i Mbwana Samatta (47), dok su strijelci za Lokomotivu bili Mirko Marić (52-11m) i Ivan Fiolić (59).

Gosti su poveli u 36. minuti iz jedanaesterca kojeg je realizirao Leon Bailey. Kazneni udarac je skrivio Eros Grezda igrajući rukom u kaznenom prostoru. Na 2-0 je povisio Mbwana Samatta u 47. minuti nakon odličnog Walshovog ubačaja. Tračak nade Lokomotivi je donio Mirko Marić u 52. minuti iz kaznenog udarca kojeg je izborio Bartolec, a domaćin se u 59. minuti potpuno vratio u susret nakon brze kontre koju je realizirao Ivan Fiolić. Bočkaj je sjajnom dugom loptom uposlio Fiolića koji je zaobišao vratara Bizota i zabio.

Lokomotiva je već samim plasmanom u zadnju rundu kvalifikacija ostvarila najveći uspjeh u povijesti kluba. Na putu do 'play-offa', Lokosi su pobijedili andorsku Santa Colomu, finski RoPS, te ukrajinsku Vorsklu iz Poltave.

U četvrtak je nastupio i Hajduk koji je na gostovanju u Netanyji izgubio od Maccabi Tel Aviva 1-2. Golove za Maccabi postigli su Gal Alberman (9) i Ezequiel Scarione (78), dok je strijelac za Hajduk bio Ahmed Said (57). Uzvratni susret je 25. kolovoza na Poljudu.

Hajduk je posljednji put izborio natjecanje po skupinama Europske lige 2010. godine, a posljednje dvije sezone svoj europski put je završio u zadnjem pretkolu. Prošle sezone je ispao od Slovana iz Libereca, a sezonu ranije od ukrajinskog Dnjipra.

Maccabi je furiozno ušao u susret i poveo je već u devetoj minuti golom Gala Albermana. Haris Medunjanin je povratnom loptom iz kornera uposlio kapetana izraelskog sastava koji je sjajno opalio s ruba kaznenog prostora i zatresao mrežu Hajdukova gola. Maccabi je dominirao i u nastavku prvog dijela, što potvrđuje podatak od čak devet kornera, međutim do odmora nije stvorio ozbiljniju priliku.

Hajduk je u prvom poluvremenu bio nevidljiv, no Splićani su u nastavku susreta zaigrali daleko bolje i u 57. minuti su uspjeli izjednačiti. Strijelac je bio Ahmed Said koji je sjajno pucao iskosa sa sedam, osam metara. U 64. minuti domaćin je imao odličnu priliku, no udarac Scarionea s gol crte je obranio Ismajli. U 70. minuti je opasno zaprijetio i Ben Haim, no Kalinić je sjajno reagirao. U 74. minuti i Hajduk je mogao do drugog gola, no Ohandza je loše pucao.

Maccabi je u 78. minuti stigao do nove prednosti. Ben Haim je probio stranu i lijepo uposlio Scarionea kojem nije bilo teško zabiti za 2-1. Do konca susreta domaćin je tražio i treći gol, no Hajduk se uspio obraniti i tako sačuvati dobre izglede za plasman u Europsku ligu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter