EL: Prošli Chelsea, Lazio, Benfica i Fenerbahče

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Chelseaja nadoknadili su pogodak zaostatka iz prve utakmice i pobjedom protiv Steaue 3:1 na Stanford Bridgeu izborili su plasman u četvrtfinale Europske lige. Golove za "Bluese" zabili su Mata (34), Terry (58) i Torres (71), a za goste Chiriches (45). Torres je u 87. minuti promašio jedanaesterac.

Benfica je na gostovanju pobijedila Bordeaux 3:2 potvrdivši pobjedu iz Lisabona (1:0). Strijelci za portugalski sastav bili su Jardel (30) i Cardozo (75, 90+2), a za Bordeaux Diabate (74) i Jardel (90-autogol).

Fenerbahče je kod kuće odigrao 1:1 protiv Viktorije Plzen nakon što je u prvom susretu u Češkoj slavio 1:0. Fener je poveo golom Uce (44), a izjednačio je Darida (60).

Newcastle United je golom Cissea u četvrtoj minuti sudačke nadoknade srušio Anži i prošao dalje jer je prvi susret završio bez golova. Rusi su od 55. minute igrali bez isključenog Gonzaleza.

Lazio je prošao dalje s dvije pobjede protiv Stuttgarta. Nakon pobjede u Njemačkoj (2:0), Rimljani su pred svojim navijačima slavili 3:1. Trostruki strijelac je bio Kozak (6, 8, 87), a za goste je zabio Hajnal (62).

Tottenham je prošao dalje premda je u uzvratu na San Siru izgubio od Intera 1:4 nakon produžetaka. Inter je bio na korak do podviga, plasmana među osam najboljih iako je u prvom susretu u Londonu izgubio 0:3. Nerazzurri su sjajnom igrom u regularnom dijelu utakmice golovima Cassana (20), Palacia (52) i Gallasa (75-autogol) nadoknadili zaostatak i izborili produžetak. Adebayor je pogotkom u 96. minuti vratio goste u veliku prednost, no Alvarez je u 110. minuti domaćinima ponovo otvorio vrata prolaza. U posljednjih deset minuta Inter je jurio još jedan gol za prolaz, no ipak nije uspio.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić igrao je za Inter do 79. minute kada je zamijenjen i bio je jedan od najboljih igrača u domaćim redovima. Utakmicu je vodio hrvatski sudac Ivan Bebek s pomoćnicima Tomislavom Petrovićem i Mirom Grgićem. Četvrti sudac je bio Dalibor Conjar, dok su iza gola bili Domagoj Vučkov i Goran Gabrilo.

Plasman u četvrtfinale izborili su i Basel, te Rubin. Basel je u St Peterburgu izgubio od Zenita 0:1, no obranio je dva gola prednosti iz prve utakmice. Zenit je poveo golom Belgijanca Witsela u 30. minuti, a kada je gostujući veznjak Marcelo Diaz u posljednjim trenucima prvog dijela dobio crveni karton činilo se kako će Zenit u nastavku iskoristiti 'poklon'. Međutim, usprkos silnoj dominaciji i nizu prilika Rusi nisu uspjeli slomiti švicarski bunker. Domaćin u 85. minuti nije iskoristio niti jedanaesterac, točnije Yann Sommer je obranio udarac Romana Širokova.

Rubin Kazan je u Moskvi nakon produžetaka pobijedio Levante 2:0. Nakon 90 minuta nije bilo golova, baš kao niti u prvom susretu u Španjolskoj, pa je odluka pala u produžetku. Strijelci za ruski sastav bili su Salomon Rondon (100) i Vladimir Dadjun (112).

Ždrijeb parova četvrtfinala je u petak u 14.40 sati u Nyonu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter