El Magazein: Senzualnost voća i povrća

Nevia Gregorovich na otvorenju izložbe u El Magazeinu (B. V.)
Nevia Gregorovich na otvorenju izložbe u El Magazeinu (B. V.)

Izložba fotografija Nevije Gregorovich "Imaginando…" otvorena je u vodnjanskoj galeriji El Magazein. Radi se o fotografijama jakog erotskog naboja iako su "modeli" zapravo voćke.

- Iako živim u Milanu, svima govorim da sam Istranka jer sam rođena u Poreču. Volim cijelu Istru i ne radim razliku između Poreča, Rovinja i Pule - cijela Istra mi je draga još od studentskih dana kada sam ovdje počela ljetovati. Danas se predstavljam s fotografijama, a moja ulja na platnu možete pogledati u restoranu Vodnjanka. Ne volim objašnjavati svoje radove - htjela bih da ih pogledate otvorenim srcem. Zašto fotografirati voće? Zato što je hrana neraskidivo vezana za naš život. Ljepotu onog što nas okružuje treba gledati pažljivije. Naravno da kada jedemo voće uživamo u njegovom okusu, no tu je i oblik voća na koji bismo trebali obratiti pažnju, kazala je Gregorovich.

Upravo su senzualni oblici i obline voća ono što okupira autoricu. Makrofotografija joj dopušta da napravi senzualne fotografije koje kao da opisuju ženske obline. Na otvorenju je priče iz zbirke "Mr. Merlo de Graia" čitao autor Roberto Stanich kojeg je ukratko predstavio Silvio Forza.

Publika je mogla kušati i hranu Svjetlane Celija iz restorana Vodnjanka koja je posebno za tu prigodu pripremila delicije na bazi sezonskog voća i povrća, a na meniju su se našli i puževi. Za glazbeni dio večeri pobrinuo se kantautor Piero Procecco koji je pjevao pjesme iz svog nadolazećeg albuma. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter