EL: Dinamov poraz na oproštaju od Europe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagreb. Stadion Maksimir - Gledatelja: 1.500. Sudac: Vladislav Bezborodov (Rusija). Strijelci: 0:1 Abalo ('27), 1:1 Čop ('45), 1:2 Bezjak ('73).

DINAMO: Sandomierski - Pinto, Ćalušić, Šimunić, Lima - Ademi, Brozović - Soudani (od 80. Beqiraj), Pamić (od 74. Halilović), Fernandes - Čop

LUDOGOREC: Čvorović - Choco, Moti, Terziev, Caicara - Djakov, Zlatinski - Aleksandrov, Abalo (od 90+1-Stojanov), Marcelinho (od 80. Espinho) - Bezjak (od 90. Quixada)

Nogometaši zagrebačkog Dinama zaključili su nastup u Europskoj ligi domaćim porazom od Ludogoreca 1:2 osvojivši u šest utakmica samo jedan bod uz negativnu razliku pogodaka 3:11. Golove za bugarskog prvaka postigli su Abalo (27) i Bezjak (73), dok je strijelac za Dinamo bio Čop (45).

U drugom dvoboju u skupini Čornomorec je u Eindhovenu u izravnom dvoboju za prolaz pobijedio PSV 1:0 golom Dja Djedejea u 59. minuti. Ukrajinci su od 87. minute igrali s igračem manje, no PSV nije uspio izjednačiti što bi mu bilo dovoljno za drugo mjesto u skupini.

Ludogorec je pobjedom u Maksimiru potvrdio prvo mjesto u skupini sa 16 bodova, Čornomorec je osvojio drugo mjesto sa 10 bodova, PSV je treći sa sedam, a Dinamo na začelju samo s jednim bodom.

Bila je to utakmica koja nije imala nikakav rezultatski imperativ. Ludogorec je i prije gostovanja u Zagrebu osigurao prvo mjesto u skupini, dok su 'modri' prikovani na začelju skupine bez izgleda za pomak. Igralo se za ugled i 200.000 eura koliko iznosi Uefina nagrada za svaku pobjedu u skupini Europske lige.

Bugarski prvak je bolje otvorio utakmicu i sasvim zasluženo u 27. minuti je stigao do vodstva. Marcelinho je odličnim proigravanjem gurnuo Abaloa u sjajnu priliku koju španjolski veznjak nije propustio realizirati. Nekoliko minuta kasnije i Marcelinho je mogao svladati Sandomierskog. Brazilac je ostao sam na rubu kaznenog prostora u čistoj gol-šansi, no loše je pucao. U posljednjim trenucima prvog dijela 'modri' su ipak uspjeli izjednačiti. Nakon ubačaja iz kornera u gužvi ispred gola najbolje je reagirao Čop koji udarcem glavom svladao Čvorovića.

U drugom dijelu nije bilo previše uzbuđenja do 60. minute kada je Fernandes s ruba kaznenog prostora malo iz kosa opalio pored gola. Uslijedilo je kratko zatišje, a u 73. minuti gosti ponovo dolaze do vodstva nakon gola Slovenca Romana Bezjaka. Dvije minute kasnije Aleksandrov je mogao zabiti i treći gol za Ludogorec, no Dinamov vratar je sjajno reagirao. Do kraja utakmice Bugari su imali još dvije izgledne prilike no rezultat se više nije mijenjao. (Hina)

Rezultati:

SKUPINA A
FC St. Gallen - Swansea City 1:0
Valencia CF - Kuban Krasnodar 1:1

Ljestvica: Valencia 13, Swansea 8, Kuban 6, St. Gallen 6

SKUPINA B
PSV Eindhoven - Čornomorec Odesa 0:1
Dinamo Zagreb - Ludogorec Razgrad 1:2

Ljestvica: Ludogorec 16, Čornomorec 10, PSV 7, Dinamo 1

SKUPINA C
Red Bull Salzburg - Esbjerg 3:0
Standard Liege - IF Elfsborg 1:3

Ljestvica: Red Bull 18, Esbjerg 12, Elfsborg 4, Standard 1.

SKUPINA D
Zulte Waregem - Rubin Kazan 0:2
NK Maribor - Wigan Athletic 2:1

Ljestvica: Rubin 14, Maribor 7, Waregem 7, Wigan 5,

SKUPINA E
Pandurii Targu Jiu - Pacos de Ferreira 0:0
ACF Fiorentina - Dnipro Dnipropetrovsk 2:1

Ljestvica: Fiorentina 16, Dnipro 12, Pacos Ferreira 3, Pandurii 2

SKUPINA F
Eintracht Frankfurt - APOEL Nikozija 2:0
Maccabi Tel Aviv - Girondins Bordeaux 1:0

Ljestvica: Eintracht 15, Maccabi 11, APOEL 5, Bordeaux 3

 


Podijeli: Facebook Twiter