EL: Dinamo protiv bečke Austrije, Rijeka na Stuttgart

Dinamo će igrati protiv bečke Austrije (T. Dubravec/CROPIX)
Dinamo će igrati protiv bečke Austrije (T. Dubravec/CROPIX)

Hrvatski nogometni prvak zagrebački Dinamo će u 4. pretkolu Lige prvaka igrati protiv Austrije Beč, a prva utakmica se igra u Maksimiru 20. ili 21. kolovoza, dok je uzvrat tjedan dana kasnije u Beču.

Trener prvaka Austrije je bivši hrvatski reprezentativac Nenad Bjelica. Momčad vrijedi 21,6 milijuna eura, a nemaju izrazitih zvijezda.

Najskuplji igrač je dva milijuna eura vrijedan Philipp Hosiner, dok je odmah iza njega bivši stoper Slaven Belupa Kaja Rogulj. Austrijanci su loše počeli sezonu u domaćem prvenstvu, a u dvije utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka zabili su samo jedan gol islandskom Hafnafjordoru (1:0, 0:0).

Dinamo je u drugom pretkolu ove sezone izbacio Folu Esch iz Luksemburga, a u trećem moldavski Sherif i tako najmanje osigurao nastup u Europskoj ligi.

Ostali parovi su Steaua - Legia Varšava, Ludogorec - Basel, Šahtar (Karagandi) - Celtic i Maribor - Viktoria Plzen.

NK Rijeka dobio je za suparnika u 4. pretkolu njemački Stuttgart, odlučio je ždrijeb koji je održan danas u sjedištu UEFA-e u Nyonu.

Prvu utakmicu će Rijeka, koju je UEFA svrstala u skupinu 4 gdje su bili nenositelji, igrati na Kantridi 22. kolovoza, a sedam dana kasnije gostuje u Njemačkoj.

Riječani su u 3. pretkolu u četvrtak izbacili slovačku Žilinu (2:1, 1:1) i u doigravanju još nisu poraženi. Stuttgart je u trećem pretkolu igrao protiv bugarskog Boteva kojeg su eliminirali zahvaljujući postignutom pogotku u gostima. Naime u Bugarskoj su u prvoj utakmici odigrali 1:1, a u uzvratu na domaćem terenu 0:0. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter