EL: Dinamo bez "europskog proljeća"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu 4. kola B skupine Europske lige Dinamo je na gostovanju u Eindhovenu izgubio od PSV-a 0:2 i definitivno ostao bez izgleda za plasman u drugi krug natjecanja.

Bio je to treći poraz 'modrih' u skupini uz samo jedan osvojeni bod protiv PSV-a u Zagrebu i negativnu razliku pogodaka 1-7. Dinamo je u Eindhovenu imao posljednju priliku za ostanak u igri za 'europsko proljeće', no hrvatski prvak je pružio još jednu očajnu predstavu i na koncu može biti sretan što je primio samo dva gola.

U drugom susretu iz ove skupine Ludogorec i Čornomorec su odigrali 1:1. Bugari su poveli u 47. minuti golom Aleksandrova, a izjednačio je Gai u 64. minuti.

Usprkos velikom optimizmu koji je uoči utakmice vladao u taboru hrvatskog prvaka, Dinamo je utakmicu otvorio bojažljivo, bez agresije nepotrebno se povukavši u svoj kazneni prostor. U prvih pola sata utakmice Dinamovi igrači nisu uspjeli spojiti niti dva dodavanja, a novi pokušaj sa Sammirom kao 'lažnom devetkom' i Limom u vezi nije dao nikakvog ploda. S takvom igrom bilo je samo pitanje trenutka kada će 'modra' obrana kapitulirati.

PSV je od prve minute pritiskao i stvarao prilike. U razmaku od 19. do 24. minute domaćin je imao čak četiri odlične prigode no Zeklenika je zaustavio udarce Toivonena, Depaya i Locadie. Ipak, u 29. minuti PSV je došao do vodstva nakon sjajne akcije u kojoj su petorica igrača odigrala iz prve, a sve je zaključio Maher preciznim udarcem s ruba peterca.

Dinamo je nakon primljenog gola podigao ritam igre i do konca poluvremena dva puta zaprijetio, no udarce Pinta i Soudanija domaći vratar Tyton lakoćom je obranio.

U nastavak susreta Dinamo je ušao s jednom promjenom u sastavu, u igru je ušao Rukavina, a izašao je Lima. Sammir je vraćen na svoju pravu poziciju i 'modri' su krenuli u lov na pobjedu. U 50. minuti Soudani je povukao kontru, vukao je loptu više od 60 metara i kada je stigao do ruba kaznenog prostora sve je uprskao. Nepotrebno je oklijevao i domaći stoperi su izbili loptu. U 53. minuti zaprijetio je i Brozović no prebacio je nizozemska vrata.

Kada se činilo kako bi Dinamo mogao izjednačiti, PSV je u 57. minuti povisio vodstvo. U kopiji akcije za prvi gol, asistent je ponovo bio Narsingh, a strijelac je ovoga puta bio Toivonen. PSV je u 67. minuti mogao i do trećeg gola kada je Locadia sam izbio pred Zeleniku, no mladi Dinamov vratar je sjajno reagirao. Zelenika je u 72. minuti odlično obranio i udarac Mahera. Korak do trećeg gola PSV je bio u 83. minuti kada je Depay uzdrmao vratnicu, te minutu kasnije kada je Jozefzoon izbio sam pred suparnička vrata no promašio je cijeli gol. Vratnicu je uzdrmao i Maher u 89. minuti.

PSV - DINAMO 2:0

EINDHOVEN. Stadion Philips - 15.000 gledatelja; Sudac: Cristian Balaj (Rumunjska);

Strijelci: 1:0 Maher (29), 2:0 Toivonen (57)

Žuti kartoni: Antolić, Pivarić

Crveni kartoni:

PSV: Tyton - Arias, Bruma, Hendrix (od 69. Jorgensen), Willems - Toivonen, Schaars (od 80. Hijemark), Maher - Narsingh (od 76. Jozefzoon), Locadia, Depay

DINAMO: Zelenika - Pinto, Addy, Šimunić, Pivarić - Lima (od 46. Rukavina), Brozović, Antolić - Soudani (od 64. Čop), Sammir (od 78. Halilović), Fernandes


Podijeli: Facebook Twiter