Ekvador i Katar su bili priprema za Rio

Zlatni troskok - Mikela Ristoski
Zlatni troskok - Mikela Ristoski

Uspješna paraolimpijka, članica medulinskog atletskog kluba Mikela Ristoski u svojoj sportskoj karijeri već je prikupila mnogo pobjeda. Mlada atletičarka na sportska natjecanja putuje po cijelom svijetu, a početkom studenog vratila se iz Katara, iz Dohe, gdje je s hrvatskim reprezentativcima sudjelovala na svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom osvojivši zlatnu medalju uz novi svjetski rekord u troskoku te srebro u skoku u dalj. Prije toga je na INAS igrama u Ekvadoru pobijedila i u troskoku i u utrci na sto metara.

- Vratila sam se iz Dohe 1. studenoga. Bile su visoke temperature, no ne mogu reći da mi je bilo loše, bilo je stvarno lijepo, i organizacija je bila odlična. Vremenska razlika je bila dva sata pa to nije jako utjecalo na mene. Brzo sam se prilagodila, samo mi je prvi put bilo malo teško trenirati na stadionu zbog vrućine i velike vlage pa mi je čak bilo malo prevruće. Nismo navikli na takve uvjete jer je tamo toplije nego ovdje ljeti, ali sam uspjela - kaže Ristoski, atletičarka s intelektualnim teškoćama. - Skakala sam navečer kad nije bilo toliko vruće, možda su namjerno u to vrijeme i stavili natjecanje da lakše izdržimo vrućinu. Zadovoljna sam rezultatom - skromno kaže Mikela.

Glavni plan joj je odlazak na sljedeće Paraolimpijske igre u Brazilu, u Riju de Janeiru, pa je već započela s pripremama za to važno natjecanje, svoj drugi nastup na POI-u nakon što je u Londonu osvojila broncu u skoku u dalj. 

- Moram se vrlo dobro pripremiti jer to neće biti lako. Tamo se nadam pobjedi. Trenirat ću koliko god mogu, samo da me zdravlje posluži i da uspijem ostvariti to što želim. Imam vrlo visoku motivaciju i već ćemo polako krenuti s treninzima jer je nastup u Riju već iduće godine - kaže Mikela.

Trenira u Puli, na stadionu Uljanika, a budući da je članica medulinskog atletskog kluba, veseli se najavi da će se uskoro tamo graditi atletska staza. Tada bi češće trenirala u Medulinu, navodi. (P. LUKEŽ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter