Ekstremna glazba i satira - Lizatori nastupili pred krcatim Uljanikom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prepunom Klubu Uljanik u petak su nastupili ponovo okupljeni kultni pulski Lizatori pizdere. Nakon punih devet godina, ova grupa se okupila u originalnom sastavu, a to su pjevač Kojonissimo, gitarist Strško, basist Picomber i bubnjar Cvikeri.

Svojim nadasve originalnim satiričnim humorom i žestokom svirkom koju karakteriziraju kratke pjesme, ovaj sastav je svojim osebujnim stilom i svirkom još devedesetih stekao brojne poklonike. A da interes za njihovom svirkom i dalje ne jenjava, dovoljno govori krcata dvorana Kluba Uljanik u koju nisu uspjeli ni ući svi zainteresirani, kao i to da su posjetitelji došli iz cijele Hrvatske te iz Slovenije.

"Dobrij mi lemilicu", "Ko kaže da mi je mali?", "Gianni prende la merenda", "Hopa cupa – ja tebi pitona", "Zaribala mi stojka", "Strši li pingvinima?", "Fritaja od škornji", "Roge su zakon"… samo su neki od bezvremenskih hitova koje su Lizatori izveli u petak u Uljaniku. Iako grupa ne djeluje već poduže vrijeme, publika je itekako upućena u njihov glazbeni opus, jer su u glas pjevali pjesme s Lizatorima, a najokorjeliji fanovi su se penjali na pozornicu i zapjevali na mikrofon. Osebujan humor osim u pjesmama bio je prisutan i u scenskom nastupu, a sve je začinjeno i podjelom rakijica i ostalih duhovitih rekvizita fanovima u prvim redovima.

Valja napomenuti i da je cijeli koncert sniman od strane Medvid produkcije i prenošen uživo putem live streaminga, pa su se tako putem interneta javljali fanovi iz Australije i Amerike koji su pratili koncert.

A publika u Klubu Uljanik očito nije htjela pustiti Lizatore s pozornice te ih je povicima stalno pozivala na bis. Lizatori su pak svakim pozivom na još servirali novu dozu glazbe i satire, te je u konačnici koncert potrajao gotovo tri sata, a Lizatori su odsvirali više od 60 pjesama. (Napisala i snimila Tea TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter