Ekstravagantni Alternative Hair Show

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Revija na kojoj bi inspiraciju vrlo lako mogla pronaći Lady Gaga i njoj slične zvijezde - najkraći je opis humanitarnog događanja Alternative Hair Show na kojem su predstavljene neke od najekstravagatnijih frizura današnjice.

Show je prvi put održan 1983. godine, a njegovi su osnivači Tony i Maggie Rizzo čiji je sin Valentino preminuo od leukemije. U sjećanje na njega i u želji da pomognu oboljelima od te bolesti, iste su godine organizirali prvi, iznimno uspješni humanitarni frizerski show koji je uskoro prerastao u tradicionalno okupljanje ponajboljih umjetnika i majstora sa škarama. U gotovo tri desetljeća supružnici Rizzo prikupili su više od 9,9 milijuna eura za istraživanje leukemije u Velikoj Britaniji, Austriji, Italiji, Japanu, Rusiji i SAD-u.

Održan u prestižnom Royal Albert Hallu u Londonu, ovogodišnji je show okupio najveće talente u svijetu uređivanja kose. Bio je to ujedno i prvi show održan nakon smrti njegova pokrovitelja i najveće zvijezde, slavnog frizera Vidala Sassoona. Legendarni stilist koji je zaslužan za neke od danas najpoznatijih i najpopularnijih frizura također je preminuo od leukemije, u svibnju ove godine.

Jubilarno trideseto izdanje održano pod motom "Legende" okupilo je najveće frizerske zvijezde današnjice ali i nove nade čije su neobične, avangardne kreacije od kose oduševile mnogobrojne gledatelje. Iako su sve frizure, bolje rečeno zapanjujuće instalacije od kose, zaslužile pohvalu, prestižnu je nagradu International Visionary osvojila samo jedna. Najboljom je proglašena mlada frizerka Michelle McDermott iz Dublina koja je stručni žiri očarala kratko ošišanom frizurom i žarkocrvenom bojom kose. (I. KOCIJAN/NL, foto REUTERS)


Podijeli: Facebook Twiter