Ekspresna uvjetna kazna za 10 eura mita

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ekspresno je završen postupak protiv državljanina Kosova B. F. kojeg je jucer istarska policija privela na rijecki sud zbog davanja mita od deset eura. Kako se radilo o predmetu koji potpada pod novi Zakon o kaznenom postupku, od privodenja do izricanja presude prošla su samo dva dana, a slucaj je promptno riješen na zadovoljstvo svih involviranih strana.

Naime, na sjednici Optužnog vijeca kojim je predsjedao sudac Saša Cvijetic donesena je u srijedu prva presuda na rijeckom sudu po novom ZKP-u, a vijece je na temelju prethodnog sporazuma stranaka optuženiku koji se našao na udaru USKOK-a zbog mita od deset eura izreklo osudu od osam mjeseci zatvora, uvjetno na tri godine.

Takoder mu je izrecena i mjera protjerivanja iz Hrvatske u trajanju od tri godine. Oduzeta mu je novcanica od deset eura, a postupak ce ga stajati 5.000 kuna. S obzirom na to da je osuden na uvjetnu kaznu, donesena je odluka o ukidanju pritvora i nakon što su obavljene sve formalnosti, pušten je na slobodu. Vec je iz sudnice nakon objave presude izašao vidno zadovoljan, a kako neslužbeno saznajemo izgon mu nece teško pasti jer ide raditi u Njemacku.

Kosovar je "pao" na granicnom prijelazu Plovanija, i to u nedjelju ujutro kada je, nakon što je vec prešao granicu, ali još uvijek u granicnoj zoni, zaustavljen zbog prometnog prekršaja. Tada se, nudeci policajcu novac, pokušao izvuci od placanja kazne koju mu je policijski djelatnik poceo pisati. Neslužbeno saznajemo da je stranac policajcu dobacio deset eura, nakon cega je uhicen i priveden na kriminalisticku obradu.


Podijeli: Facebook Twiter