Ekspresna sjednica Gradskog vijeća Poreča

Zasjedanje porečkog Gradskog vijeća (I. GRGAT)
Zasjedanje porečkog Gradskog vijeća (I. GRGAT)

Da li zbog manjka vijećnika, jer prisutnih je bilo svega 11 od 17, zamora ili predstojećeg vikenda, nastavak maratonske sjednice Gradskog vijeća grada Poreča raspodijeljenog na dva dana prošao je ovoga petka u ekspresnom roku, manje od sat vremena, iako je trebalo još odraditi 16 točaka dnevnoga reda.

Uz poneku raspravu i sugestiju prisutni su tako jednoglasno prihvatili odluku o prestanku rada Fonda Zdravi Grad i odluku o rasporedu sredstava političkim strankama i članovima Gradskog vijeća Grada izabranih s liste grupe birača iz proračuna za 2017. godinu.

Istim brojem podizanja ruku prihvaćena je odluka o izmjenama odluke i osnivanju Trgovačkog društva Parentium d.o.o., kao i ona o novom zaduživanju Grada Poreča kako bi se mogli realizirati već započeti projekti i gradnje, a riječ je o iznosu od 94,9 milijuna kuna kojeg će se bankama spomenuti iznos vraćati u periodu od 15. godina.

U paketu su jednoglasno prihvaćene i odluke o suglasnosti za provedbu ulaganja u projekte Dječjih vrtića Varvari i Dračevac, a u kojima bi dnevno boravilo 96 djece i bilo zaposleno 24 osoba. (I. GRGAT)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter