Eksplozija uzdrmala Umag

Izbijen poklopac šahta i komadi kontejnera za smeće
Izbijen poklopac šahta i komadi kontejnera za smeće

Prve sate ove godine Umažani neće pamtiti po dobrom. Naime, negdje oko 3 i pol ujutro snažna eksplozija odjeknula je gradom, na početku ulica 8. marta i Danteove.

Po neslužbenim informacijama, nekoliko je osoba, moguće i maloljetnih, za mjesto na kojem će dočekati Novu godinu izabralo Šetnicu sv. Pelegrina, koja se od prolaza iz Danteove ulice prema moru proteže u smjeru starogradske jezgre. Slavlje je neko vrijeme teklo u očekivanim okvirima, dokaz čemu su i mnogobrojne odbačene plastične čaše, no to grupici očito nije bilo dovoljno te su izgleda odlučili feštu dodatno "začiniti".

Snaga eksplozije otklanja mogućnost da je riječ o nekoj petardi, pa čak i onima koje spadaju u "tešku" skupinu - jedan se kontejner za smeće doslovce razletio i dijelovi su se raspršili u krugu od stotinjak metara, dok je drugi ostao u jednom komadu, ali je znatno oštećen. Od siline eksplozije popucala su stakla na ulazu u stambenu zgradu u Ulici 8. marta 2, kao i na prozoru susjedne zgrade u Danteovoj 18.

O snazi eksplozivne naprave govori i činjenica da se raspala erta na prozoru stana na prvom katu zgrade u Ulici 8. marta 2, u čijoj unutrašnjosti su vidljive i pukotine na zidovima. Također, otvorio se poklopac šahta, težak šezdesetak kilograma.

Koji je eksploziv bio u pitanju pokazat će istraga. Stanovnici su u razgovoru s policajcima rekli da se ne sjećaju ničeg sličnog, a još manje nečeg takvog u novogodišnjoj noći.

Sreća je da je sve završilo bez težih posljedica, ako zanemarimo one financijske. (piše i snimio M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter