Eksplozija u BiH, sumnja se u novi teroristički napad

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na policijsku postaju u mjestu Zavidovićima u središnjoj Bosni u noći između ponedjeljka i utorka bačena je eksplozivna naprava, a sumnja se da je u pitanju novi teroristički napad, potvrđeno je u utorak ujutro iz policijskih izvora.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije, pod čiju nadležnost spadaju i Zavidovići, potvrdili su kako je istragu o cijelom slučaju preuzelo Tužiteljstvo BiH koje ima isključive ovlasti nad kaznenim djelima terorizma.

- Postoje indicije da u ovom slučaju ima elemenata kaznenog djela terorizma te je postupanje u ovom slučaju preuzelo Tužiteljstvo BiH, koje će i voditi daljnju istragu i po čijem nalogu je formiran zajednički tim Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Federalne uprave policije i Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije koji će raditi na prikupljanju operativnih saznanja, te identificiranju i lociranju počinitelja", stoji u priopćenju županijskog MUP-a.

Prema dostupnim informacijama, nešto poslije ponoći zabilježena je eksplozija na krovu pomoćne zgrade smještene uz središnji dio policijske postaje. U toj je zgradi smještena služba za izdavanje osobnih dokumenata.

Ozlijeđenih u eksploziji nije bilo, no pričinjena je materijalna šteta čiji se razmjeri utvrđuju.

Prošlog tjedna teroristički napad počinjen je u Sarajevu gdje je radikalni islamist Enes Omeragić ubio dvojicu pripadnika oružanih snaga BiH. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter