Eksplozija u autobusu u Banjoj Luci, jedan poginuli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pripadnici policije Republike Srpske uz potporu helikoptera tragaju za osobom koja je ubacila eksplozivnu napravu u autobus u središtu Banje Luke, od čije je detonacije jedna osoba poginula, a dvije su ozlijeđene.

Načelnik banjalučkog Centra javne sigurnosti Mladen Marić izjavio je da se ne radi o terorističkome činu nego osveti, budući da policija ima informacije da je osumnjičeni, kojemu inicijali nisu objavljeni, ranije prijetio vozaču autobusa koji je poginuo u eksploziji bombe na autobusnome stajalištu u središtu Banje Luke.

Po riječima načelnika Marića, policija pretražuje naselje Lazarevo u Banjoj Luci uz potporu helikoptera u potrazi za osumnjičenim, koji još nije uhićen. Po navodima medija, napadač na autobus zove se Željko Stevanović.

Osoba koja je imala crnu kapuljaču jutros je oko 10.40 sati ubacila bombu u autobus dok se nalazio na autobusnoj postaji u središtu Banje Luke. Navodno je osumnjičeni Stevanović ranije bio u sukobu s vozačem autobusa koji je poginuo, za kojega mediji navode da je Brano Topić (53). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter