Eksplozija kraj konvoja UN-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Velika eksplozija pogodila je konvoj vozila UN-ovih promatraca u južnoj sirijskoj pokrajini Derai u srijedu i pritom je ozlijedeno osam sirijskih zaštitara, javila je provladina televizijska postaja, a prenose svjetske novinske agencije.

Zasad nema izvješca o ozlijedenim promatracima, a televizija Adounia je objavila da se eksplozija dogodila ispred njih te da ima oštecenih automobila, medu kojima jedan u vlasništvu sirijskih državnih medija.

Šef promatracke misije UN-a u Siriji general Robert Mood bio je u napadnutom konvoju na ulazu u Derau, ali je on živ i zdrav, rekao je fotograf agencije France Presse. "U konvoju su bila cetiti automobila UN-a s 13 promatraca, medu kojima general Mood i glasnogovornik Neeraj Singh", kazao je fotograf.

U meduvremenu su sirijski pobunjenici ubili najmanje sedam pripadnika paravojne postrojbe odane predsjedniku Bašaru al Asadu u napadu na autobus koji je prevozio borce kroz jedno predgrade Damaska, rekli su oporbeni aktivisti.

U napadu je uništeno vozilo u predgradu Irbinu. "Vojnici su zatvorili to podrucje, a onda su tenkovi otvorili vatru. Jedna peterokatnica je jako pogodena, ali je bila prazna", rekao je aktivist Mohamed Said za Reuters. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter