Eksplozija i požar u Shellovoj tvornici u Nizozemskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvije su osobe lakše ozlijeđene u eksploziji nakon koje je buknuo požar u Shellovom petrokemijskom kompleksu u Nizozemskoj, izvijestile su lokalne vlasti.

"Ozljede su lakše", javile su pokrajinske vlasti na Twitteru. Isti je izvor dodao da se eksplozija dogodila u vrijeme smjene radnika.

Gradonačelnik Moerdijka, grada na zapadu Nizozemske gdje se nalazi Shellov petrokemijski pogon, Jac Klijs rekao je da je riječ o opeklinama, dok je nizozemska agencija ANP javila da su ozlijeđene osobe primljene u bolnicu te da će vjerojatno ubrzo biti otpuštene.

Uzroci eksplozije još nisu poznati. Prema vijestima lokalne radiotelevizije oko 22.45 u utorak navečer čule su se dvije vrlo snažne eksplozije od kojih je podrhtavalo tlo, a nakon eksplozije buknuo je požar. Premda su vlasti izvijestile da dim nije opasan za stanovništvo, savjetovali su mještanima da ne otvaraju prozore jer dim može izazvati kratkotrajnu iritaciju očiju i dišnih putova.

Shellov petrokemijski kompleks prostire se na površini od 320 hektara, a u njemu se proizvode sintetička vlakna, lateks boje i antifriz. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter