Eksplozija autobombe u Damasku, više mrtvih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U eksploziji autobombe u četvrtak u središtu Damaska blizu sjedišta vladajuće stranke Baas, poginuo je i ranjen velik broj civila, izvijestila je službena agencija Sana

Sirijska službena informativna mreža El Ehbarija objavila je da je riječ o napadu bombaša samoubojice, a Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) izvijestio je o "desecima mrtvih i ranjenih civila" te o "žrtvama među snagama sigurnosti".

"U terorističkoj eksploziji je poginuo i ranjen velik broj civila i pričinjena je velika materijalna šteta", dodaje agencija Sana, preuzimajući službenu terminologiju koja pobunjenike naziva "teroristima".

Kako navodi El Ehbarija, među ranjenima ima i djece, budući da je "škola u blizini" mjesta eksplozije koja se dogodila ujutro u četvrti Mazri.

SOHR, nevladina organizacija koja se oslanja na široku mrežu aktivista i liječnika diljem Sirije, izvijestila je o eksploziji još dviju autobomba u blizini dvaju ureda snaga sigurnosti u četvrti Barze, na sjeveru prijestolnice.

Zadnjih mjeseci u sirijskoj prijestolnici se dogodilo više smrtonosnih napada na vladine zgrade te na sjedišta obavještajne i sigurnosne službe. Odgovornost za neke napade preuzeli su islamistički pobunjenici.

U Siriji je izbio građanski rat nakon militarizacije prosvjeda koje je režim silovito gušio od njihova izbijanja u ožujku 2011. Sada u borbama sudjeluju vojnici i dezerteri uz pomoć naoružanih civila ali i džihadista iz inozemstva. U sukobu je, prema podacima UN-a, poginulo više od 70.000 ljudi. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter