Eksperiment bojama, motivima i tehnikama


Treća samostalna izložba mlade Kaštelirke Tanje Ostojić otvorena je u galeriji Likovne udruge Poreč u klubu Galija. Najmlađa članica LUP-a i po "stažu" i po godinama, ova je dvadesetpetogodišnja magistrica product dizajna nedavno diplomirala na Akademiji Brera u Milanu.

Radove kojima se dijelom predstavila i porečkoj publici karakteriziaju različiti motivi, boje i tehnike, od akavarela, enkaustike (tehnika voskom), sve do eksperimentiranja građevinskim materijalima i pijeskom za fasade.

"To nikako nije iznenađujuće, jer se, na neki način i očekuje od autora da na početku svoje likove avanture istražuje i traži sebe, kako u likovnom izričaju tako i u tehnikama. Motivi na slikama različiti su, kao što su različiti i razlozi nastanka pojedinih radova.

Tanja Ostojić je za vrijeme školovanja u Puli i isto tako u Milanu, bila i jest aktivna u radu s djecom s poteškoćama u razvoju, pa pojedini motivi i način njihove interpretacije pomažu djeci da se i ona likovno izraze" likovna je kritika o Tanjinim radovima profesora povijesti umjetnosti Saše Nikolića koju je na otvorenju pred okupljenima pročitala predsjednica LUP-a Ester Diklić.

Pritom je naglasila važnost suradnje amatera i profesionalca bez obzira kojem smjeru likovnog izražavanja pripadaju, te dodala da je njihova galerija i dalje otvorena i jednim i drugima. (Tekst i fotografije E. DIKLIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter