Ekskluzivno: Pogled od dva milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nacionalni park Brijuni ove zime krenuo je u renoviranje jedne od tri najluksuznijih vila za odmor kojima gospodari. Kao što je Glas Istre vec pisao, vila je iznajmljena ukrajinskom biznismenu na 5 godina koji ce je, zajedno sa svojom obitelji, koristiti svake godine po mjesec dana, i to u srpnju i kolovozu.

Za dnevni najam vile Lovorka Ukrajinac je izdvojio 12.500 kuna, odnosno 375 tisuca kuna mjesecno. Za 5 godina korištenja taj stalni brijunski gost platio je nešto manje od 1,9 milijuna kuna. Naša je novinarska ekipa prva ušla u vilu Lovorka nakon adaptacije i ekskluzivno vam donosimo fotografije unutrašnjosti.

- Vila Lovorka se adaptirala da bi se podigla kvaliteta usluga našim stalnim gostima, izjavila je voditeljica promidžbe NP-a Brijuni Vesna Danko Klunic. Po njezinim rijecima, u vilu smještenu na jugoistocnoj strani Velog Brijuna investiran je cijeli iznos 5-godišnjeg najma.

- Radi se o našem stalnom gostu koji dolazi na otok vec 10 godina zaredom. On je zaljubljenik u Brijune i želja mu je bila da iznajmi vilu Lovorku na pet godina. Ovaj posao smo objerucke prihvatili i odlucili smo cijeli kasirani iznos investirati u vilu.

Saniran je i moderniziran interijer te ureden prateci objekt s novom kuhinjom, salom za rucak i wellness centrom sa saunom, jacuzzijem i vodenim krevetom za relaksaciju i nadasve božanskim pogledom na more. Okoliš se upravo završava, a postavljen je i sustav za navodnjavanje parka.

Uz vilu je i ljetnikovac s tipicnim istarskim kaminom. U cijenu najma je ukljucen i 7-satni rad domacice, dorucak, cvjetni aranžman, vožnja gliserom na dolasku i na odlasku s otoka, vip vodenje po nacionalnom parku, korištenje VIP elektromobila i bicikala... Dodatno se mogu angažirati konobari, dodatna domacica, kuhar i pomocni kuhar, izjavila je Danko Klunic.

Na Velom Brijunu postoje tri rezidencijalne vile koje su pod ingerencijom Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom i služe Vladi RH, odnosno Uredu predsjednika Republike, za protokolarna primanja. (C. B. GALIC, snimio Slaven RADOLOVIC)

Primorka 14, Dubravka sedam tisuca dnevno

Prema najavama, nakon Lovorke, adaptirat ce se i ostale dvije vile, Dubravka i Primorka. One su smještene u zajednickom krugu i iznajmljuju ih obicno obitelji koje se poznaju. Vila Primorka može primiti osam osoba i njezin dnevni najam u srpnju i kolovozu iznosi 14.700 kuna, dok je jednodnevni najam vile Dubravke, za šest osoba, 7.660 kuna na dan u istom razdoblju.


Podijeli: Facebook Twiter