Ekskluzivne cekaonice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Postavljanje natkrivenih cekaonica na autobusna stajališta rutinska je komunalna aktivnost opcinskih i gradskih uprava, no u opcini Tinjan ovaj je jednostavan pothvat dobio atribute ekskluzivnosti. Opcina, naime, ima vlastiti model autobusne cekaonice, ne samo po dizajnu, nego i po poslovnom aranžmanu.

Tvrtka Betonkomerc, ciji su proizvodni pogoni smješteni u selu Jakovici, vec otprije poznata po inovacijama, kreirala je i patentom zaštitila model autobusne cekaonice površine šest cetvornih metara. Izradena je u jednom komadu, što znaci da je ne treba graditi vec samo dovesti kamionom i postaviti dizalicom na prethodno uredeni temelj. Unutra ima i klupicu, a teška je oko šest tona.

Cekaonica ima i svoju tržišnu cijenu: 12.000 kuna (u što je uracunat i temelj, ako teren nije prezahtjevan). Medutim, Opcina Tinjan do potrebnih cekaonica dolazi kompenzacijom, prebijajuci s Betonkomercom cijenu cekaonica za iznos komunalne naknade.

Prvu cekaonicu je Betonkomerc kao prototip lani postavio u svom selu Jakovici, a druga (odnosno prva kompenzacijska) je postavljena takoder lani u selu Rajki. Treca je jucer postavljena u Tinjanu, uz glavnu cestu prema Porecu, a u nastavku godine postavile bi se u Muntrilju i Butorima.


Podijeli: Facebook Twiter