Ekonomisti nece na izbore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog malog broja studenata ekonomije koji su se odazvali studentskim izborima glasovi su proglašeni nevažecima te još uvijek nisu poznati svi predstavnici studenata u studentskom zboru Sveucilišta Jurja Dobrile u Puli.

Naime, izbori za tri clana koji se biraju s Odjela za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirkovic" moraju se ponoviti jer je izborima pristupilo svega 88 studenata ekonomije, što je manje od deset posto glasaca, minimuma propisanog pravilnikom o studentskim izborima.

Tek nakon što se izaberu svi studentski predstavnici moguce je održati prvu konstituirajucu sjednicu na kojoj se bira predsjednik i potpredsjednik studentskog zbora, a koji zatim ulaze u senat Sveucilišta.

Na ostalim je odjelima pristupio dovoljan broj studenata te ce u naredne dvije godine studente zastupati Maja Bolic i Stjepan Vuger s Odjela za glazbu, Adis Kušmic i Ivana Ujcic s Odjela za humanisticke znanosti, Matea Cancar i Zrinko Grgic s Odjela za obrazovanje ucitelja i odgojitelja, Ana Bencic i Andrea Gajger s Odjela za studij na talijanskom jeziku. Predstavnica samostalnih sveucilišnih studija Znanost o moru i Kultura i turizam je Maja Škrinjar, a sa zajednicke liste sveucilišta izabrani su Jelena Gazdovic, Andreas Kancelar, Corinna Peruško i Vladimir Slipcevic.


Podijeli: Facebook Twiter