Ekološki prihvatljiva kuhinja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Upoznajte Ekokook, projekt Faltazi Laba, kuhinju koja ima višestruku namjenu. Primamljiva, pomalo svemirskog izgleda i višestruko funkcionalna. Osim kuhanja i cišcenja, štedjet cete vodu, preradivati otpad i napraviti uslugu majci Zemlji.

Nevjerojatna kuhinja Ekokook rezultat je ekološki osviještenog Faltazi Laba. Osim što pruža užitak kuhanja, Ekokook nastoji procesuirati otpad što je moguce brže i bliže mjestu gdje je nastao.



Objedinjuje spremnike za pohranu, pakiranje, rezervoar ispod sudopera za prikupljanje vode koja se koristi, procišcava i iznova je spremna za uporabu.

U posebnom spremniku u obliku kontejnera gliste preraduju organski otpad. Ekokook takoder ima i tri ugradene mikro-biljke koje sudjeluju u svim trima fazama recikliranja.

"Sva bit Ekokooka provodenje je globalnih istraživackih projekata u stvarnost – stvaranje eko-prihvatljivih staništa u stvarnom svijetu. Trudimo se odgovoriti na pitanje kako uvesti ekološke projekte u domove.



Kako nadograditi postojece stambene prostore bez zagovaranja potpune rekonstrukcije. Usredotocili smo se na suceljavanje i spajanje staništa i vanjskih resursa.

Svaki zid, balkon, prozor, vrata i svaki dio pokucstva može poslužiti kao stalak za eko-instalaciju. Sav zrak, voda, vjetar i zraka sunca trebaju se promatrati kao rijetki resursi koji se lako mogu istrošiti i uništiti.

Svaka kap vode mora se prikupljati i koristiti do krajnje granice prije no što je ispustimo natrag u zemlju. Polako, ali sigurno, akumuliranje resursa, stvaranje eko-sigurnosti, može promijeniti naš okoliš nabolje", poruka je Faltazi Laba.


Podijeli: Facebook Twiter