Ekološka poljoprivreda umjesto elektrane

Petar Radovan i Boris Mofardin (A. DAGOSTIN)
Petar Radovan i Boris Mofardin (A. DAGOSTIN)

Za tinjanskog načelnika na listi HDZ-a kandidirao se 28-godišnji agronom, tvorac meteorološkog portala Istramet, Petar Radovan, a za zamjenika dugogodišnji vijećnik Boris Mofardin.

- U posljednje četiri godine svjedočili smo stagnaciji općine, kazao je uvodno Radovan dodavši da nije ostvarena kvalitetna komunikacija s građanima što je izazvalo nezadovoljstvo i nepovjerenje prema vlasti. "Vlast i njene strukture postale su previše elitističke, što ne može doprinijeti razvoju općine", kaže kandidat, te obećava transparentnije upravljanje i aktivnu komunikaciju uključujući društvene mreže. U idućem mandatu najvažnijim projektima smatra izgradnju dječjeg vrtića i obnovu škole, kao i izgradnju kanalizacije. "Realno je očekivati da ćemo u idućih osam godina imati vladu desnog centra s kojom treba surađivati oko financiranja općinskih projekata", poručio je.

- Borit ćemo se protiv elektrane na biomasu koja se prema sadašnjim informacijama planira graditi u Finidi kod Muntrilja, nastavio je Radovan dodavši da je prethodno ta elektrana bila planirana kraj sela Pauletići (Kringa), međutim, ondje su se građani pobunili, pa se odustalo od te lokacije. "U općini koja svoj razvoj bazira na turizmu, a nadamo se u budućnosti i na poljoprivredi, nema mjesta za ovakve projekte. Zagađenje dimom je možda još i prihvatljivo, ali postavlja se pitanje otkud bi pristizale sirovine, te kako bi lokalne ceste podnijele pojačani promet", kazao je Radovan dodavši da na Tinjanštini nezaposlenost iznosi 3,5 posto, što je prirodna stopa nezaposlenosti, pa joj industrijski pogoni ne trebaju.

- Kao magistar inženjer agronomije mogu ustvrditi da na području Općine Tinjan postoje dobri uvjeti za razvijanje ekološke poljoprivrede. Ne treba ići na velike količine, jer se tu ne može konkurirati, već na kvalitetu. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter