Eko-mobitel iz LG-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

LG Electronics najavio je lansiranje novog kompaktnog telefona sa zaslonom u potpunosti osjetljivim na dodir - LG GD510 ili, jednostavnije, Pop. Posebnost uredaja je u tome što se može puniti korištenjem sunceve energije.

LG-jeve težnje za zaštitom okoliša dolaze do izražaja u poklopcu sa solarnim celijama mobilnog uredaja LG GD510, jer koristi suncevu energiju za punjenje. Osim što štedi energiju tokom dana, ova znacajka ujedno pomaže i korisnicima kojima se ispraznila baterija, a nemaju pri ruci punjac: deset minuta izloženosti suncu omogucava dvije minute i petnaest sekundi razgovora ili do 180 minuta na cekanju.

LG Pop je ekološki prihvatljiv i na druge nacine, ukljucujuci i njegovu konstrukciju. Naime, LG se strogo pridržava zahtjeva RoHS Europske unije, a s mobitelom LG GD510 otišlo se i korak dalje: ne sadrži polivinil-kloride (PVC) te je do cak 99,9 posto slobodan od retardanata plamena na bazi broma i klora (BFR i CFR).

Štoviše, visokoucinkoviti punjac baterije smanjuje potrošnju energije te naknadno reducira emisiju ugljika. Kad je baterija u potpunosti napunjena, telefon upozori korisnika porukom na zaslonu i zvucnim signalom, podsjecajuci ga da iskopca punjac i time uštedi energiju. Ambalaža od recikliranog papira i tiskana tintom od soje je drugi pokazatelj ekološke osviještenosti modela LG GD510.

Uz svoje zelene znacajke, LG GD510 je ucinkovit i na druge nacine. Ima tanko kucište u kojem su smještene sve bitne znacajke, bez narušavanja uporabljivosti ili kvalitete. Kao najmanji telefon s WQVGA širokim zaslonom potpuno osjetljivim na dodir velicine 3-inca, LG GD510 karakterizira okvir širine 4,8 mm te maska sa samo jednom tipkom na prednjoj strani. LG GD510 nudi velik broj multimedijalnih znacajki, kao što su kamera od 5 megapiksela, pogodna za fotografiranje i razmjenu fotografija preko interneta, MP3 player te web preglednik.

LG GD510 razvijen je slijedenjem LG-jeve ekološke strategije i usmjerenošcu na potrebe potrošaca, a bit ce dostupan na odredenim tržištima krajem listopada, dok ga u Hrvatskoj možemo ocekivati pocetkom 2010.


Podijeli: Facebook Twiter