"Eko je fora" novi EU-projekt Dioptera

Maja Milevoj, ravnateljica Dioptera, na potpisivanju ugovora
Maja Milevoj, ravnateljica Dioptera, na potpisivanju ugovora

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta svečano su uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga "Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih, faza II" iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013.

Na svečanoj dodjeli ugovore su uručili Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava, Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta te ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić. Onima koji su se prijavili osiguran je iznos veći od 29 milijuna kuna za provedbu čak 25 projekata.

Među dobitnicima bespovratnih sredstava je i Diopter - otvoreno učiliste iz Pule u čije je ime ugovor potpisala ravnateljica Maja Milevoj. Vrijednost projekta pod nazivom "Eko je fora" je 1.459.047 kuna od toga 1.386.094 kune bespovratnih sredstava, kojima će se između ostalog razviti standard zanimanja, provesti besplatne edukacija za 40 polaznika te niz radionica i edukacija da bi se pojačali kapaciteti učilišta.

Isto tako, određeni dio sredstava će se iskoristiti za kupovinu opreme koja je neophodna za kvalitetno održavanje edukacija. Partneri Diopteru u projektu su Studium učilište iz Vukovara, Institut za razvoj tržišta rada iz Zagreba te Udruga registriranih ekoloških proizvođača Istarske županije IEP- istarski eko proizvod.

Opći cilj mjera razvoja ljudskih potencijala je poboljšanje relevantnosti i kvalitete obrazovne ponude ustanova za obrazovanje odraslih te jačanje profesionalnih kapaciteta provoditelja obrazovanja odraslih, da bi se postiglo povećanje konkurentnosti polaznika na tržištu rada. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter