Eko, Art and Music festival u tvrđavi Turtian

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi Arboretum – Eco, Art and Music festival - održao se u subotu u tvrđavi Turtian u Šikićima i privukao mnoge ljubitelje reciklirane i promišljene umjetnosti, alternativne glazbe, live art performanca i likovnih radionica i buvljaka. Festival je organizirala udruga Arboretum, a oko 400-tinjak mladih do pet je sati ujutro uživalo u dva stagea na tvrđavi koja je sve do jučer za njih bila zatvorena.

Arboretum festival otvoren je u 19 sati, a za glazbeni dio programa pobrinuli su se Revolt Dj's (Valpovo), Far Out Project (Zagreb), domaće snage Exotic Times, Music After Dinner Crew, Roots Daughters, D-Toks, Zj Sinke, Sheco i domaćini Arboretum Kolektiv, dok je za visuale bio zadužen VJ Stripe.

Osim glazbenog programa, svi su zainteresirani mogli sudjelovati u Live Art radionici pod vodstvom slikarice Nensi Zuljan. U drugoj je prostoriji tvrđave organiziran buvljak Retro Ormarko. U trećoj prostoriji neafirmirani su umjetnici prodavali nakit i novčanike od recikliranog materijala, dok se ugodni ambijent stvorio i među umjetnicima Fistt Arta i njihovim velikim izborom čajeva.

Udruga Arboretum nastala je prije 3 godine i danas broji 20-ak članova koji su aktivno uključeni u njen rad i organizaciju samog festivala.

- Prvo smo mislili napraviti samo party za nas iz udruge. Onda smo počeli razmišljati što bi se sve ovdje moglo napraviti i nismo mogli stati... odlučili smo napraviti festival kojim bi pokazali nešto svoje te upoznali tvrđavu koja je ovih dana postala naš drugi dnevni boravak, rekla nam je Anja Ilijašević iz Udruge Arboretum.

A sve o udruzi i organizaciji festivala moglo se vidjeti na kratkom filmu pulske fotografkinje s adresom u Haagu, Medine Rešić. Film se projicirao na zidu tvrđave, a cjelokupna će verzija biti dostupna od 15. rujna na Vimeu. (Napisala i snimila A. PERCAN)


Podijeli: Facebook Twiter