Eko-akcija i rekreacija na Lugomareu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sklopu eko-akcije "Uredimo i koristimo pulske šume", kojom se završno ureduju šumice Lungomare i Drenovica te organizira poznata atletska utrka Vivicitta, sve u organizaciji mjesnih odbora Sv. Polikarp-Sisplac i Vidikovac te uz potporu Grada i brojnih sponzora, u subotu je je na Valkanama i Lungomareu održan prvi dio ove hvalevrijedne ekološko-rekreativne manifestacije.

U ranim jutarnjim satima iz šumice Lungomare odvezene su otpadnute grane, a ukupno je, prema rijecima organizatora, odvezeno oko šest kamiona otpada koji su gradani skupljali nekoliko dana ranije. Usto, ocišcene su pješacke staze i protupožarni putovi.

- Akcija je odlicno uspjela, uredeno je puno toga, posebno su tome pridonijeli radnici, umirovljenici i rekreativci pulske Cementare, a sve je nakon toga zacinjeno sjajnim kulturno-zabavnim i sportskim programom. Na jesen na slijedi nova eko-akcija, a vec sada imamo najave da ce nam se u njoj prikljuciti puno mladih, rekao je na Valkanama Ivan Lasic, predsjednik Mjesnog odbora Sv. Polikarp-Sisplac, koji je bio organizator akcije.

Nakon cišcenja uslijedila su sportska nadmetanja. Najmladi su višak energije potrošili u djecjoj utrci duljine 350 metara, zabavljali se gledajuci akrobacije plesne skupine sa Stoje, nastup ucenika OŠ Stoja i juniorsku utrku Konjickog kluba Pula Paradiž, nakon koje su se mogli okušati u besplatnom jahanju.

Za najbržu djecu osigurane su i nagrade, a dobili su ih, u vrtickoj skupini: Petra Satancic, Anja Storeli i Erika Vitasovic, odnosno David Lyons, Matija Šajatovic i Luka Bajzec, dok su u školskom uzrastu najbrži bili Ema Majstorovic, Anja Petrovic i Martina Bastijancic te Vito Simic, Marin Modrušan i Daniel Lyons.

Kako bi se zagrijali za nedjeljnu utrku u šumi Drenovica - Vivicitta 2012., rekreativci Društva sportske rekreacije Maraton-Uljanik, njih 20-ak predvodenih Ozrenom Rnjakom i Stevom Muidžom, duž cetiri kilometra staze na Lungomareu otrcali su promo utrku. (Goran ROJNIC; snimio Neven LAZAREVIC)


Podijeli: Facebook Twiter