Ekipa BBC-a u Rovinju snimila epizodu Gatewaysa


Ekipa irske podružnice BBC-a subotnji je dan provela u Rovinju, snimajući najatraktivnije gradske znamenitosti i lokacije. Naime, Rovinj je jedno od istarskih odredišta u kojima se snima serija "6 Gateways", koja se prikazuje na kanalu BBC One Northern Ireland i RTE One, a koja će dodatno promovirati Hrvatsku i Istru  na irskom i britanskom tržištu.

Televizijska ekipa, doznaje se iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ), došla je na Poluotok ne bi li se na licu mjesta i iz prve ruke upoznala s gastro-enološkom ponudom Istre, posebice delicijama kao što su pršut, tartufi, maslinovo ulje i vina, o kojima će se također govoriti u seriji. Uz istarsku kuhinju, gosti su u Rovinju upoznati i s bitinadama (tradicionalnim pjevanjem bez glazbe u kojima glasovi oponašaju instrumente) u interpretaciji članova KUD-a "Marko Garbin", kao i izradom batane, rovinjskog tradicionalnog ribarskog plovila. Također, "meta" njihovog snimanja bila je i ulica slikara Grisia, kao i simbol Rovinja, crkva svete Eufemije.

U tom kontekstu, valja istaknuti da serija "6 Gateways" prikazuje sve ono najbolje što jedna destinacija može ponuditi, ali i mjesta do kojih je lako stići i nisu predaleka, a taj podatak je tim više značajan ako se u obzir uzme da je od ove godine prvi put uspostavljena sezonska linija niskotarifnog zračnog prijevoznika Aer Lingus iz Dublina za Pulu, i to od travnja do jeseni.

Inače, svaku epizodu na kanalu BBC One Northern Ireland prati više od sto tisuća gledatelja, a na kanalu RTE One njih oko 350 tisuća. Istarske ljepote kao i sama destinacija bit će prikazane dva puta - vjerojatno potkraj ljeta i na jesen, što će, kako očekuju u HTZ-u, povećati broj gledatelja i pridonijeti promociji Istre u sjevernoj Irskoj. Boravak ekipe BBC-a u Istri organiziralo je  predstavništvo HTZ-a u Londonu u suorganizaciji s Glavnim uredom HTZ-a i sustavom turističkih zajednica. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter