EK će poticati zapošljavanje mladih u Hrvatskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gospodarstvo će biti tema broj jedan kojom će se baviti Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, najavio je voditelj predstavništva Branko Baričević na konferenciji za novinare. Glavna pitanja odnose se na ekonomski rast, povećanje zaposlenosti, posebno zapošljavanje mladih. Baričević je najavio da će Europska komisija stimulirati zapošljavanje mladih, posebno onih koji traže prvo zaposlenje. Najveći dio posla predstavništva, koje je otvoreno 1. srpnja, odnosit će se na komunikaciju s građanima.

Baričević je najavio i otvaranje 10 info-točaka EU-a u Hrvatskoj. Te će info-točke biti u sklopu već postojećih institucija, organizacija ili udruga, pa Europska komisija za potrebe tih informativnih punktova neće zapošljavati ljude već će tim institucijama koje će nakon provedenog natječaja udomiti EU info-točke dati, kako je kazao Baričević, softver.

Voditelj predstavništva, donedavni hrvatski veleposlanik u Portugalu, ali i čovjek koji je sedam godina vodio hrvatsku misiji pri EU-u u Bruxellesu, zahvalio je novinarima na onome što su učinili u posljednjih desetak godina za vrijeme pristupanja Hrvatske EU-u. (T. P./NL)


Podijeli: Facebook Twiter