Exit tim u Umag dovodi Prodigy, Dubiozu i Urbana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Exit - jedan od najpoznatijih glazbenih festivala na svijetu stiže i u Hrvatsku i to u Umag gdje Exit tim pokreće novi Sea Star festival, u sklopu kojeg će u umaškom turističkom kompleksu Stella Maris 26. i 27. svibnja nastupiti čak 70 izvođača na šest pozornica. Već je poznat dio programa glavne pozornice 26. svibnja koji predvodi jedan od najpopularnijih svjetskih bendova, The Prodigy, u sklopu turneje na kojoj je prošle godine održao najbolji koncert u povijesti Exit festivala. Iste noći nastupit će i miljenici ovdašnje publike, nesumnjiva regionalna senzacija Dubioza Kolektiv, te domaćini Urban & 4. Ovo su tek prva imena glazbeno raznolikog programa, koji je najavljen na današnjoj presici u Zagrebu, a kako ističu organizatori nove najave stižu poslije blagdana.

Novi festivalski biser Mediterana

- Novi festivalski biser Mediterana, predstavit će neka od najznačajnijih imena svjetske i regionalne glazbene scene na šest različitih pozornica, a pored dva glavna festivalska dana posjetitelje u turističkom kompleksu Stella Maris očekuje i veliki tulum zagrijavanja u četvrtak, 25. svibnja, kao i afterparty za one najizdržljivije u nedjelju, 27. svibnja. Prve ulaznice za Sea Star festival bit će u prodaji od utorka, 20. prosinca, točno u podne, po poklon cijeni od 199 kuna što je ušteda od čak 60 posto u odnosu na punu cijenu. Poklon cijena vrijedit će samo 24 sata, tako da će već sutradan, od 21. prosinca, ulaznice biti u prodaji po novoj, višoj cijeni, a ulaznice se mogu pronaći na blagajnama prodajnih mreža Ticketshop.hr i Entrio.hr, istaknuli su organizatori festivala.

Dušan Kovačević, osnivač i direktor Exit festivala, podsjetio je da je upravo novosadski festival prvi događaj koji je nakon ratova devedesetih uspio na jednom mjestu okupiti mlade iz cijele regije.

- Povezivanje i regionalna suradnja dio su naše društvene misije, temelj na kojem je suvremeni Exit izgrađen. Veoma sam sretan što će i Umag biti dijelom Exitove globalne proslave 50 godina od čuvenog Ljeta ljubavi iz 1967. kada je nastao revolucionarni antiratni hippie pokret koji je zauvijek promijenio svijet, a čije su nam poruke mira i suradnje danas potrebnije nego ikad. Zadovoljstvo mi je i što ćemo zajedno pozicionirati ove prostore kao jedne od najatraktivnijih svjetskih destinacija za omladinski i festivalski turizam po čemu je Exit već globalno priznat, kazao je Kovačević.

Novo poglavlje regionalne suradnje

Ronald Korotaj, direktor Istraturista, je kazao da partnerstvo s Exit timom otvara novo poglavlje u domeni regionalne suradnje, razvoja kreativnih industrija i globalno sve unosnijeg festivalskog turizma i dodao "Posjetitelji iz cijele regije, te brojni ljubitelji Exit festivala iz zemalja Zapadne Europe, a posebice iz Velike Britanije u kojoj su ti dani neradni moći će uživati smješteni u apartmanskom naselju Stella Maris ili festivalskom kampu."

Istru i Vojvodinu veže dugogodišnje prijateljstvo i suradnja, dijelimo istu prošlost vrijednosti tolerancije i multikulturalizma a pred nama je zajednička budućnost. Imamo brojne sličnosti, poput radišnosti i marljivosti, ali nakon dobro odrađenog posla volimo se i dobro provesti, što potvrđujemo i ovim festivalom, kazao je istarski župan Valter Flego.

Umaški gradonačelnik Umaga Vili Bassanese u novom festivalu vidi turistički potencijal, ali i potvrdu za grad u kojem su "bili mudri da to bogatstvo usmjerimo na činjenicu da se ovaj festival dogodi."

Među 50 najvećih europskih atrakcija

Novu fazu kontinuirane misije regionalnog povezivanja Exit tim je počeo 2014. godine, kada je organizirao prvi Sea Dance festival u Budvi, a od 2015. godine i Revolution Festival u Temišvaru. Sea Dance je već poslije prve godine proglašen za Najbolji europski festival u kategoriji do 40.000 ljudi dnevno, dok je Revolution festival ove godine nominiran u čak dvije kategorije na Europskim festivalskim nagradama. Exit festival je proglašen za najbolji europski festival 2007. te 2013. godine i to u glavnoj kategoriji velikih festivala. Najvažniji svjetski mediji redovito preporučuju dolazak na Exit, a poznati turistički časopis Conde Nast Traveler nedavno je Exit svrstao kao jedini festival među 50 najvećih atrakcija Europe, u rangu s Mona Lisom, Akropolom i Eiffelovim tornjem.

Velika blagdanska ponuda – jedna ulaznica za četiri festivala!

Exit je danas najavio i najveću blagdansku ponudu otkako postoji. Samo tijekom predstojećih blagdana, kupovinom ulaznice za Exit festival po cijeni od 439 kuna, dobiva se i ulaznica za preostala tri festivala Exit Ljeta ljubavi 2017. - za Sea Star festival u Hrvatskoj, Revolution Festival u Rumunjskoj, kao i Sea Dance festival u Crnoj Gori.

Broj ulaznica u ovoj akciji je veoma ograničen, a svi kupci svoje Exit ulaznice mogu registrirati od 1. do 28. veljače na www.exitfest.org. Ulaznice za Exit prodaju se diljem Hrvatske na blagajnama mreže Ticketshop.hr. Svi posjetitelji Sea Star festivala smještaj u apartmanima Stella Marisa mogu rezervirati preko službenog turističkog servisa Exit festivala po cijeni već od 9.99 eura po osobi već od 20. prosinca. Od tog će datuma biti u ponudi i veoma ograničen broj promotivnih paketa za Sea Star festival, u koje su uključeni šestodnevni smještaj u kampu festivala, kao i ulaznica za festival i to sve po cijeni već od 49 eura. Više informacija može se pronaći na www.exittrip.org. (Priredila B. Ć. J.)

Najavni video Sea Star festivala možete pogledati ovdje.


Podijeli: Facebook Twiter